Koltuk yakan sendika üyelerine para cezası

Koltuk yakan sendika üyelerine para cezası
20 Eylül 2013 13:47

Tokat’ta 15 gün önce okul müdürlüğü sözlü mülakatında sendika ayrımı yapıldığı gerekçesiyle yaptıkları basın açıklaması sırasında üzerinde, ‘yandaş müdür koltuğu’ yazısı bulunan koltuğu yakan 2 sendika üyesine Zabıta Müdürlüğü tarafından Kabahatler Kanunu çerçevesinde 88 TL para cezası kesildi.

 

 

Tokat’ta geçtiğimiz 5 Eylül tarihinde toplanan Türk Eğitim Sen üyesi bir grup, okul müdürlüğü sözlü mülakatında sendika ayrımı yapıldığı gerekçesiyle yanlarında getirdikleri ve üzerinde, ‘yandaş müdür koltuğu’ yazısı bulunan koltuğu yaktı. Bir süre yanan koltuk sendika üyeleri tarafından söndürüldü. Fakat Tokat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Hakan Akkaya ve sendika şube sekreteri Ali Uzay Sarı’ya kabahatler kanunu çerçevesinde çevreyi kirlettikleri gerekçesiyle 88 TL para cezası uyguladı.

 

YÜZLERCE BAYRAK YAKILDI

 

Duruma tepki gös teren Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Hakan Akkaya Cumhuriyet Meydanında şimdiye kadar yüzlerce eylem yapılıp bayrak yakıldığını söyleyerek, Her türlü eylem yapılmış ve o kabahatler kanununa göre belki de incelediğinizde suç teşkil edilebilecek pek çok eylem ortaya çıkmıştır. Ama bugüne kadar biz hiç bir eylem sonucunda o eylemi yapan sivil toplum örgütüne belediye zabıtalarınca ceza verildiğini duymamıştık, başımıza da ilk defa geldi. Hem ben hem şube sekreterimiz adına 88 TL’lik bir ceza geldi. Bizde ödedik. Ama öderken de şunu dedik. ‘Bundan sonra bunun takipçisi olacağız. Tokat’ta kabahatler kanununa aykırı ne varsa şikayette bulunacağız’ Bakacağız ne kadar adaletli Tokat Belediyesi. Tıpkı yandaş atamalar gibi yandaş belediyemi, yoksa gerçekten artık adalet akıllarına geldi de herkese eşit mi davranıyor, bunu göreceğiz dedi. Akkaya, Zabıta Müdürlüğünün kendilerine çevre kirliliğinden dolayı ceza kestiklerini söylediklerini ancak eylem sonrası kendilerinin 10 dakika temizlik yaptıklarını da sözlerine ekledi.
Tokat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ise çevre kirliliğinden dolayı para cezasının kesildiğini bildirdi.