Kılıçdaroğlu yasaklanan 19 Mayıs yürüyüşüne katılacak!

Kılıçdaroğlu yasaklanan 19 Mayıs yürüyüşüne katılacak!
18 Mayıs 2017 21:26

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Valiliği’nin yasakladığı Beşiktaş’taki 19 Mayıs etkinliklerine katılacak. Kılıçdaroğlu Ankara’da Anıtkabir yürüyüşüne katıldıktan hemen sonra İstanbul’a hareket edecek.

 

 

 

 

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu ile birlikte Beşiktaş’taki 19 Mayıs kutlamalarına katılacaklarını belirtti. Altay, Atatürk’ün Samsun’a Beşiktaş’tan yola çıktığını hatırlattı. Altay 19 Mayıs kutlamalarına getirilen yasaklamaları ‘üzülerek, ibretle’ izlediklerini belirterek şunları söyledi:

 

 

İŞGAL KUVVETLERİ İZİN VERMİŞTİ

 

 

19 Mayıs kutlamalarına yakın tarihlerde Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, AKP Şişli teşkilatının ve İBB’nin etkinliklerinde terör ve provokasyon tehlikesi görülmüyor. Beşiktaş Belediyesi’nin etkinliğine izin verilmiyor. 1918’de imzalanan Mondros Mütarekesi’nden hemen sonra İzmir işgal edildiğinde Halide Edip Adıvar’ın olduğu mitinge işgal kuvvetleri izin verdi. Hükümete çağrı yapıyorum, insanların 19 Mayıs’ı kutlamasını engelleyecek bir güç yeryüzünde yoktur. Hükümetin asıl bu tutumu bir çatışma, provokasyon ve kaos ortamına zemin hazırlar.

 

 

Kaynak: Sözcü