İmamoğlu, YSK’ya böyle seslendi: Sonuç ortaya çıkacak, geciktirmenizin hiçbir anlamı yok

İmamoğlu, YSK’ya böyle seslendi: Sonuç ortaya çıkacak, geciktirmenizin hiçbir anlamı yok
12 Nisan 2019 12:31

Ekrem İmamoğlu gündeme ve siyasete dair gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

 

 

Mazbatası hala verilmeyen CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Maltepe ilçe Seçim Kurulu ve YSK’ya seslendi.

 

 

İmamoğlu’nun açıklamaları şöyle:

 

 

Can Bartu’yu kaybetmenin üzüntüsüyle başladık. Niçin centilmenlik, bilirsiniz Can Bartu ve Metin Oktay aynı dönemlerde futbol oynamış iki insan. Bir maçta formalarını değiştirip karşılıklı oynamış iki oyuncu. biz böyle bir milletin, böyle bir toplumun fertleriyiz. Yenmek, yenilmek kenara itilir ve o duygularla insanlar kucaklaşır. Bizim bunu beslememiz ve var etmemiz lazım.

 

Bugün 12. gün. 12 gündür İstanbul seçimiyle ülke boğuşuyor. 12. gündür seçildiğimiz çok net. bir belediye başkanının göreve davet edilmemesiyle ciddi bir boşluk yaratılıyor. Ve bu can yakıyor.

 

“Seçim sonuçlarından en çok rencide edilen, boynu bükük bırakılan Ak Partili vatandaşlarım. Yaratılan ortam kaygı verici. Siz seçimi tartışmayı kendinize mesele ederseniz ama kendinize oy verenleri kırarsınız. Seçimi böyle tartıştırmanın, insanları boğuşturmanın medya üzerinden baskı uygulamanın anlamı yoktur. Yazık ediyorsunuz. En başta benim Ak Partili hemşerilerimi üzüyorsunuz. Hayata bağlılıkları, değerleriyle onları kucaklayacak bir belediye başkanı olacağım.

 

Topluma yakışmayan Büyükçekmece ve birçok konu gündemi meşgul ederken büyük meseleleri ıskalıyoruz. Ekonomi. Ekonomiyle ilgili atılan adımlar sorunları çözmüyor.

 

Uluslararası gelişmeler canımızı sıkıyor. s400 rusya ve abd ile olan ilişkiler gündemin dışında kalmış şekilde. Tek sorunumuz İstanbulmuş gibi milletçe her şeyi ıskalıyoruz. Dolayısıyla ülkeyi milletimizi bu güzel İstanbuluyn anlamsız yere yorulmasına şiddetle karşı çıkıyoruz.

 

Maltepe’de 12 gündür sayım işlemi devam etmekte. Partilerin heyetle üye vermediklerini biliyorum. Ak Partili üyelerin ve MHP’lilerin oraya katılmayarak süreci yavaşlatmakta olduklarını biliyorum. Bugün yarın bitecek bir meseleyi 12 gündür sürdürmenin bir anlamı yok.

 

Daha dün bazı sendika çalışanlarına baskı yapıldığı konusunda bilgiler geliyor. İBB çalışanlarına sesleniyorum. Gönlünüzü rahat tutun. 16milyon istanbulluya hizmet dönemi başlatacağız. Başımızın üstünde yeriniz var.

 

Bana hizmet etmeyeceksiniz istanbulluya hizmet edeceksiniz. bu güzel kentin güzel insanlarına hizmet edeceksiniz. Başka hiçbir şeye kulak asmayın.

 

Beni kutlayan oy veren akpli kardeşlerim de var biliyorum. Yazıktır günahtır bir seçimi böyle tartıştırmanın taraflı bir şekilde medya üzerinden kurumlara baskı kurmakla ayıp ediyorsunuz.

 

Maltepe ilçe seçim kurulunu ve İstanbul İl seçim kuruluna sesleniyorum. tedbir alınması konusunda yskya sesleniyorum. 12 gündür bitecek meseleyi bitirmemenin anlamı yok. Yazık günah. Sonuç ortaya çıkacak. Geciktirmenizin hiçbir anlamı yok.

 

Aynı şekilde büyükçekmecede yaşanan travmayı tekrar hatırlatmak istrim. TC tarihinde böyle bir uygulama ilk defa. Evlerin kapıları tek tek çalınıyor. Seçmen tek tek aranıyor. Ne yapılmak isteniyor? Suç şahsilik taşıyorsa, buyrun gereğini yapın. Eğer orada sorumlu bir kişi varsa suçları varsa gereğini yapın. Bir seçimi, şaibeli şekilde bırakırsanız bu uygulamyı örnek şekliyle ortaya koyarsanız. Türkiyenin seçimlerine şimdiden gölge düşürmüş olursanız.

 

Sözüm ona bir partinin iddiasına delil toplama işine girerseniz gelecekteki seçimleri de zan altında bırakırsınız.

 

Size oy veren insanları kırıyor rencide ediyorsunuz. Uluslararası alanlarda insanlar bizi takip ediyor. Yapmayın milletçe demokrasinin damarlarına nefes verelim. İnsanların birbirini kucaklayabildiği bir ortam oluşsun yapmayın.

 

Bu toplumun kararına ve kararlılığına gölge düşürecek kararı almaya kimsenin hakkı yoktur . Toplumun sağduyusunu vererek yoksaymaksızın bir an önce karar almak zorundasınız.

 

Gölge düşürenleri biliyoruz. Anadolu Ajansı ve partisindeki koltuklarını düşürenler gibi. YSK kararınızı verin kaybedecek tek bir gün daha yok. 16 milyon vatandaşıyla beraber göreve başlayacak enerjiye sahibim.

 

Toplumumuza milletimize kardeşliği aşılayalım. Başka şeylerle uğraşmayı bir kenara bırakalım. Eğitimi ve sağlığı düşünelim. Örnek bir belediyeceiliği düşünelim. Partizanlığı yok edelim.

 

YSKya sesleniyorum. tarihi vazifenizi sizlere hatırlatıyorum.

 

İstanbula güzel bir gün diliyorum. Hayırlı cumalar olsun. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum