Erdoğan’dan tarihi çağrıya ilk yorum: İki maymun oynanıyor

Erdoğan’dan tarihi çağrıya ilk yorum: İki maymun oynanıyor
28 Şubat 2015 19:18

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, barış çağrısıyla ilgili olarak “İki maymun oynanıyor” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Suudi Arabistan’a hareketi öncesi Atatürk Havalimanı’nda basın toplantısı düzenlendi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, silah bırakma çağrısıyla ilgili, “Çağrılar güzeldir ama asıl olan uygulamadır. Silahı bırakması gereken terör örgütü mensuplarıdır, güvenlik görevlilerimizin bunu bırakması bekleniyorsa ham hayaldir. İmralı’ya gidenlerin açıklaması farklı, eş başkanın yaptığı açıklama farklı. İki maymun oynanıyor. Bunların oturmuş bir ilkesi yok. İlkesi bir tavır içerisinde olsalar, Akdoğan’ın yanına gelen kişinin yaptığı açıklamalayla Eş Başkanın açıklamarı aynı olurdu. Kendilerini check etmeleri gerekir. Başbakan Yardımcısının yaptığı açıklama ortadadır. Her şey eninde sonunda uygulamaya dayalıdır. Bu uygulama da nedir silahların bırakılmasıdır. Ne istendi de hükümet vermedi 12 yıldır. Bugün söylendi: Kimlik, ret politikalarını biz kaldırdık, ,inkar politikalarını biz kaldırdık.Orada iş makinaları yakılıyor. Samimi bir yaklaşım yok. Benim Kürt kardeşimi Yüksekova’dan uçağa binecek neden rahatsız oluyorsun. Şimdi Van’dan biniyor, havalimanı bitse Yükseova’dan onlar diyor “İstemezük” Samimiyet testini önümüzde çok daha açık göreceğiz. Uygulama…. Uygulama… uygulama…” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, faiz kararıyla ilgili olarak “Bunlar dedikodu. Faiz konusundaki duruşumu biliyorsunuz. Devletin borçlanma faizinde büyük mücadeleler sonucunda geldik. Bir de faize karşı duran arkadaşlarımız var. Bugün 1 puan faizin bu ülkeye maliyeti 2,5 milyon dolardır. Bunlar akıllarını peynir ekmek ile mi yediler bu kadar düşük faiz var. Bize ne oluyor peki. Burada çok ciddi bana göre faiz lobisinin tehdidi var. Yüksek faizi savunan bu ülkeye ihanet içindedir” diye konuştu.