“Erdoğan burda kampanya yapmasın”

“Erdoğan burda kampanya yapmasın”
27 Şubat 2017 17:30

Avusturya Dışişleri Bakanı Kurz dün bir açıklama yaparak şöyle demiş…

 

 

 

 

Safile USUL H&H YORUM

 

 

 
“Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan resmi ziyaretler, Avusturya devletinin temsilcileri ile görüşmeler yapmak üzere buyursun gelsin seve seve. Ama Türkiye’ye getirmek istediği ve etrafında kavgalar dönen başkanlık sistemi referandumu için Avusturya’da propaganda yapmak için gelmesin. Avusturya’da referandum kampanyası istemiyoruz. Ayrıca Türkiye’de bu referandum etrafında oluşan kutuplaşmasının Avusturya’ya taşınmasını istemiyoruz.”

 

 
Erdoğan bu sözlere ne tepki verecek bilmiyoruz ancak son olarak Almanya’ya kendisi gitmemiş, Binali Yıldırım’ı yollamıştı.

 

 
Almanya’da da Erdoğan’a karşı soğuk bir hava var zira son zamanlarda.

 

 
Binali Yıldırım son Almanya ziyaretinde hem evlerine baskın yapılan Türk imamlar meselesini görüşmüştü Alman hükümeti ile hem de biraz referandum kampanyası yapmıştı.

 

 
Ancak kampanya geçen seçimlerde olduğu gibi büyük salonlarda değil, küçük gruplara yapılmıştı.

 

 
Tahminim Erdoğan’ın bu seferki referandum kampanyası için Avrupa’ya çok açılmayacağı ve daha ziyade Binali Yıldırım’ı küçük çaplı kampanyalar için yollayacağı yönünde.

 

 
BUNU DİYENE BAK

 

 
Milli Savunma Bakanı Işık dün şöyle dedi yaptığı bir konuşmada…

 

 
“Böyle bir kurumu gündelik tartışmaların içine çekerek siyasetin içine çekmeye çalışmak, TSK’ya yapılabilecek en büyük haksızlıktır. Buradan bu gayret içinde olanlara çağrım, bu işten vazgeçin. Varsa söyleyeceğiniz bir şey bana söyleyin. Bu kadar büyük başarılara ardı ardına imza atan TSK’ya haksız ve mesnetsiz eleştiriler yöneltmek, iyi niyetle izah edilebilecek bir durum kesinlikle olamaz. Bu coğrafyada çocuklarımıza çok daha güçlü bir Türkiye bırakmak istiyorsak, TSK’yı hem çok güçlü tutmak durumundayız insan kaynağını hem de onu çok güçlü silahlarla ve mühimmatlarla donatmak durumundayız.”

 

 

 
Allah Allah, 2007’den itibaren TSK’yı hergün tefe koyan, Genelkurmay Başkanı’nı terörist diye içeri tıkan, hergün gazetelere çarşaf çarşaf, cami bombalayacaklar haberi servis ettiren (camiyi düşman bombalar), binlerce Türk subayını ordudan atan, Donanma Komutanlığı’nı Yunanistan karşısında maskaraya çeviren, tüm dünyadaki Türkiye düşmanlarına kına yaktıran kendileri iken, bugün bu sözleri söyleyebilmek için bayağı bir pişkinlik lazım olmalı.

 

 

 

Safile USUL Twitter

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Rüzgar yeniden kırmızı ve toprak esiyor
Köfteden de gitti birkaç puan
İstanbul’a alındı gözüyle bakabiliriz