Davutoğlu tabelayı Babacan’dan önce asacak

Davutoğlu tabelayı Babacan’dan önce asacak
11 Kasım 2019 10:45

Eski başbakan Ahmet Davutoğlu, eski başbakan yardımcısı Ali Babacan’dan önce partisinin tabelasını asacak. Kasım sonunda partisini kurmayı planlayan Davutoğlu’nun parti tüzüğü ve programı tamamlandı.

 

Tarafsız Haber Ajansı’ndan Mehtap Gökdemir’in haberine göre  Kurucular kuruluna ise son şekli verilecek. Kurucular kurulunda 80 ile 100 arasında isim olacak.

Babacan’ın ise partisini Aralık sonu kuracağı öğrenilirken, tüzük ve program çalışmalarının 15 Aralık’ta tamamlanması, Aralık ayının ikinci yarısından itibaren tüzel kişilikle ilgili çalışmaların yapılması planlanıyor.

 

 

EN GEÇ ARALIK AYININ İLK HAFTASI

 

 

Davutoğlu partisini Kasım sonu kurmayı planlıyor. Davutoğlu’na yakın bir kaynak, “Kasım sonu diye telaffuz ediyoruz ama Aralık ayının ilk haftası en geç resmi olarak statüye kavuşmuş olur. Bizim şu an parti programımız hazır, tüzüğümüz hazır. Kurucular kuruluyla parti programı ve tüzüğünü netleştirmemiz gerekiyor. Onlara da açacağız. Kurucular kurulunun büyük bir ekseriyeti tamamlandı. Kurucular kuruluyla birlikte son şeklini verdiğimiz parti programı ve tüzük istişare edilecek. Bu da belli bir zaman dilimini gerektiriyor” dedi.

 

 

KURUCULAR KURULUNA SON ŞEKLİ VERİLECEK

 

 

Davutoğlu’nun partisinin tüzük ve programı üzerinde rötuşlar yapılıyor.

Edinilen bilgiye göre kurucular kurulu listesi henüz kesinleşmedi. Davutoğlu’na yakın kaynak, “Kesinleşen isimler var, görüştüğümüz bir kez daha görüşmemiz gereken isimler var, henüz daha netleştirmedik. Farklı kesimleri temsil eden toplum nezdinde karşılığı olan, siyaseten duruşu olan, samimiyetinden şüphe etmediğimiz, şaibesi olmayan çok önemli isimler var” dedi.

 

 

YENEROĞLU, DAVUTOĞLU’NUN PARTİSİNE KATILIR MI?

 

 

Bir süre önce AK Parti’den istifa eden İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu’na ilişkin Davutoğlu’nun kurmayları, “Mustafa Yeneroğlu kendi düşünceleri kendi siyaset yapma biçimi neyse bizde aynı şekilde siyasi faaliyetleri veya düşüncesi olan insanlarız, dolayısıyla inşallah Mustafa Yeneroğlu Bey de aramıza katılır. Bu kapı ahlaki ilkelere uygun, doğru, dürüst ve gerçekten toplumun da ‘iyi ki bunlar sizinle beraber’ diyeceği insanlara elbette kapımız açık” değerlendirmesini yaptı.

 

 

DAVUTOĞLU’NUN PARTİSİNDE “ADALET” VURGUSU

 

 

Davutoğlu’nun partisinin programında “adalet” vurgusu ön plana çıkacak. Davutoğlu’na yakın kaynak, “Türkiye’nin adalete ihtiyacı var. Türkiye’nin kalkınmaya ihtiyacı var. Türkiye’nin umuda ihtiyacı var, Türkiye’nin huzura ihtiyacı var, parti programı ortaya çıktığında bunlar çok daha net ifade edilecek. Değerlere saygılı, özgürlükçü bir siyasal yapı, siyasal merkez oluşturmaya gayret ediyoruz. Herkesi kucaklayacak, bu ülkede kutuplaşmayı bitirecek, siyasette kibir dilini bitirecek bir siyasal yapının oluşması için bir gayret içindeyiz” dedi.