Cilt sorunları ve çözüm yöntemleri

Cilt sorunları ve çözüm yöntemleri
2 Mart 2017 11:37

Cilt bir insanın sahip olabileceği en büyük miraslardan bir tanesidir.

 

 

Dolayısıyla bu insana armağan edilmiş en değerli şeyi en iyi şekilde koruması gerekmektedir. Cildimizde eğer ki bir sorun meydana gelmiş ise bu durumu vakit kaybetmeden çözüm yoluna gitmek gerekir. Buradaki en iyi şey de elbette ki bir cilt doktoru olacaktır. Ancak bu durum doktora gitmeyecek kadar önemsiz ise kendimiz evimizde ciddiye alarak bir an önce tedavisini gerçekleştirmek gerekir. Hatta cildi koruyabilmek için bir takım önemli yöntemler vardır ki onları uyguladığınız da hem cildinizin bakımını gerçekleştirmiş olursunuz hem de yaşlanmanın olumsuz etkilerinden kurtulmuş olursunuz.

 
Peki, bu önlemler nelerdir?

 
Öncelikli olarak cildinizi nasıl dış etkenlerden koruyacağınıza dair kafanızdaki soru işaretine anıt bulalım. Cildinizi korumak için en önemli konu başlığı doğal ve şifalı olan yöntemlerdir. Bunu şifalı bitkilerin gücünden yararlanarak evinizde basit bir şekilde oluşturacağınız maskeler sayesinde yapabilirsiniz.

 
En Çok Rastlanan Cilt Sorunları Nelerdir?

 
İnsanlar çok çeşitli cilt türlerine sahiptirler. Buradaki konu başlıkları yağlı, karma, kuru, normal ve de hassas cilt olarak beşe ayrılmaktadır. Her insan kendi cilt tipine göre hareket etmek zorundadır ancak bu şekilde doğru bir çizgide ilerler. Eğer ki cildiniz yağlı ise o zaman sizin kuru ciltlerin uyguladığı yöntemi uygulamanız pek fayda sağlamayacak hatta sıkıntıların daha da artmasına neden olacaktır. Bunun içinde doğru ürünleri seçmek gerekir. Kuru cilde sahip olanlar genellikle nemlendirici ürünler tercih ederken yağlı bir cilde sahip olan kişilerin yağlanmaya karşı olan ürünleri kullanmaları gerekir. Ancak bu şekilde sorunların üstesinden gelinmesi mümkün olacaktır. Bu nedenle de cildinizdeki sorunların bir uzman tarafından araştırılmış olması gerekir.

 
Siyah Noktalar

 
Siyah noktalar yağlı ciltlerin en fazla karşılaştıkları problemlerin başında gelir. Genelde deri altından beslendikleri içinde yüzün temiz olması gerekir. Eğer ki cildinizi sürekli olarak temiz tutmazsanız bu sefer yağlanmayı artırarak siyah noktaların daha fazla beslenmesine yardımcı olursunuz. Cildin daha fazla yağ üretmesiyle birlikte bu siyah noktalar kendisini daha da fazla belli edeceklerdir. Eğer ki siyah noktaları ellerinizle çıkarmaya çalışırsanız bu kez o bölgede sivilcelenmelerin oluşmasına neden olursunuz. Bu siyah noktaların yok edilmesi için doğru kozmetik ürünlerinin kullanılması şarttır. Evde hazırlamış olduğunuz pratik maskelerde bu konuda işe yarayacaktır. Maskeler hakkında internetten bilgi alabileceğiniz birçok site vardır. Ancak doğru bir bilgiyi bulmak istiyorsanız o zaman bizim sitemizi tercih etmenizi mutlaka size önerebiliriz. Çünkü verilen maske tarifleri kesinlikle denenmiş test edilmiş ve güvenirliği kanıtlanmış olandır.

 
Siyah Noktaların Doğal Tedavi Yöntemi

 
Özellikle kadınların çok şikayet ettikleri siyah noktalardan yapılacak kürler sayesinde basitçe kurtulabilinmektedir. Evde yapacağınız basit bir tarif sonucunda bu noktalar hızlıca geçirilebilmektedir. Siyah noktaların temizliği konusunda hassas davranmanız gerekecektir. Aksi takdir de onlara zarar verdiğiniz de bu siyah noktaların çok kolay ve hızlıca sivilceye dönüştüklerini görebilirsiniz. Siyah noktalar genelde burun ve de çene bölgesinde kendisini gösterir evde tedavi sırasında cildin mutlaka iyice temizlenmesi şarttır. Makyaj malzemelerinden bu dönemde olabildiğince uzak durmalısınız eğer ki çalışan bir bayansanız ve de mutlaka makyaj yapmanız gerekiyorsa o zaman akşam eve geldiğinizde ilk işiniz makyajınızı güzelce temizlemenizdir. Bunun için özel losyonlar ve de temizleme kremleri de mevcuttur ancak en doğal yöntemlerin başında ılık suyla yıkamak vardır. Çünkü su vücutta olduğu gibi ciltteki tüm kirleri de temizleyecektir. Cildin dinlendirilme işlemi gerçekleştirildikten sonra kremler kullanabilirsiniz. Eğer ki cildiniz yağlı ise kuruluk yapacak kremler kuru ise nemlendirici kremler bu konuda etkilidir. Unutmamalısınız ki bir bayan için cildinin güzelliği her zaman en önemli olan konuların başında gelir.

 
Erkekler içinde aslında bu durum aynı özene sahiptir. Özellikle de erkeklerin tıraş olduklarını da hesap edersek ciltlerinde bir tahriş durumu her zaman olacaktır. Erkek içinde cildinin bakımı çok önemlidir. Cilde gereken önem verilmediğinde yaşlanmada hızlı bir şekilde gerçekleşecektir.

 
Sivilceler

 
Sivilceler genelde 12-23 yaş arasında en çok görülen bir cilt hastalığıdır. Genelde belli bölgelerde çıkmasına rağmen vücudun her bölgesinde görülebilmektedir. Sivilcelenmeler neticesinde bir takım değişimlerin yaşanması da normaldir. Kızlar ve erkekler ergenlik dönemine girdiğinde vücutlarında bir takım hormonsal değişimler meydana gelecektir. Bu değişimlerin ilk etkilendiği yerde cilt olur bu sayede ciltte sivilcelenmeler yaşanır. Bu durum neredeyse herkesin yaşadığı ve yaşayabileceği sıkıntılar arasında gelmektedir. Sivilceler insan bedeninde cilt altındaki yağlardan beslenir. Bu yağlanmalarda genelde belli başlı bölgelerde olduğu için sivilceleri biz genelde oralarda görebiliriz. Sivilceler ciddi bir sağlık sorunu olmasa da psikolojik anlamda çok rahatsızlık yaratır bu nedenle de bir an önce önlenmesi hatta oluşmadan tedavisinin yapılması gerekir. Sivilcelerden tam olarak kurtulmanın en basit yolu ergenlik döneminin de geçmesinin beklenmesidir. Ancak bu zaman içerisinde sizinde üzerinde durmanızı gerektiren bir takım konular mutlaka vardır.

 
Sivilce Oluşumu Nasıl Engellenebilir?

 
Sivilcelerden kurtulma yolları konusundan önce sivilce oluşumu nasıl engelleriz öncelikle bunu düşünmeliyiz. Çok ileri bir seviye olmadığı müddetçe sivilceler için cerrahi bir tedavi gerekmez uygulanacak birkaç önemli doğal yöntem ile bu oluşumun önüne geçme sağlanabilir. Kozmetik ürünlerin çok fazla kimyasal içerdiklerini düşündüğünüzde bu ürünlerin yan etkilerinin olabileceğini de bilirsiniz bu nedenle de soruna çözüm ararken ilk olarak doğal maskeleri denemeniz gerekir. Örneğin gül suyu sivilcelerin oluşumunu önlemekte oldukça etkilidir. Gül suyu ciltteki yağı dengeler bu sayede sivilce oluşumunu önlemiş olacaktır. Bir diğer maske ise bal ve de tarçınla yapılan maskedir. Bal ile tarçını bir kap içerisinde iyice karıştırın ve arkasından sivilcenin üzerine sürün bu maske yaklaşık olarak 15-20 dakika kadar sivilce üzerinde bekletilmeli arkasından ılık su ile durulayarak temizliği gerçekleştirilmeli. İşlem sonucunda sivilcenin kuruduğunu ve de geçtiğini görebileceksiniz.

 
Akneler

 
Akne demek sivilcelerin iltihaplanmış halleri demektir. Bu nedenle de kalıcı bir iz bırakabileceğinden akne temizliği için çok dikkat etmek gerekir. Genelde akne oluştuğunda insanlar bunun iz yapacağını bilir ve bundan çok korkarlar. Akneler oluştuğunda en doğru yöntem bir doktor kontrolünde bulunmaktır. Çünkü bu iltihaplı sivilcelere iyi gelen bir takım kremler vardır. Normal bir sivilce bir insanda yaklaşık olarak 2-3 gün arasında geçebilirken aknenin geçme süresi 5-6 gündür. Akne ile oynamak oldukça sakıncalıdır. Bu nedenle en kısa zaman içerisinde aknenin ciltten uzaklaştırılması gereklidir.