CHP’li Yedekci, halkın konuştuğunu Meclis’te hükümete sordu: Paralar kimde?

CHP’li Yedekci, halkın konuştuğunu Meclis’te hükümete sordu: Paralar kimde?
23 Kasım 2017 12:14

CHP İstanbul Milletvekili Yrd. Doç. Dr. Gülay YEDEKCİ, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda, Suriyelilere yapıldığı iddia edilen 30 Milyar Dolar’ın hesabını sordu.

 

 

“İktidar bu paranın nereye gittiğini açıklamalı”

 
Suriyelilere dağıtıldığı iddia edilen 30 Milyar dolar hakkında resmi bir belgeye ulaşılamadığını vurgulayan Yedekci “Siyasi iktidar Suriyelilere 30 milyar dolar para yardımı yapıldığını söylemiştir ama bu 30 milyar doların nereye ne şekilde yapıldığı konusunda herhangi bir açıklama yapmamıştır. Bu konuda herhangi bir belgeye de ulaşamadık. Ne Meclise ne kamuoyuna bu konuda bir açıklama yapılmadı.” dedi.

 
“İstanbul’daki Suriyelilerin sayısını ve yardım miktarlarını açıklayın”

 
“İstanbul Milletvekili olarak soruyorum, İstanbul’da kaç Suriyeli yaşıyor ve bu Suriyelilere bu paralar kaç para olarak aktarılmıştır ve hangisine ne kadar aktarılmıştır? Bu konularda bir bilgi sahibi değiliz. Bugün 30 milyar dolar yaklaşık olarak 120 katrilyon liradır. 120 katrilyon lira bugünkü ekonomimizde çok büyük bir paradır.”

 
“30 Milyar Dolar Yandaşa mı verildi?”

 
“Esnaf siftahsız dükkânını kapatırken, işçi evine ekmek parası götüremezken, öğrenciler yürüyerek okullarına giderken yol paraları yokken, bu paraların Suriyelilere gönderildiği, verildiği söyleniyor ama kimlere verildiği konusunda bizim endişelerimiz var. Acaba yandaşlara mı verildi, yakınlara mı verildi, akrabalara mı verildi diye endişelerimiz var.”