CHP’li Tekin ‘Receplarousse’u hatırlattı!

CHP’li Tekin ‘Receplarousse’u hatırlattı!
1 Temmuz 2016 09:47

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mavi Marmara’ya ilişkin çark eden son sözlerini değerlendirdi.

 

 

 

 

2013 yılında yayınladığı “Receplarousse” yayınında Erdoğan’ın Mavi Marmara baskını sırasında sorumluluğu üstlenen konuşmasını kendi sesinden yayınladıklarını hatırlatan Tekin, bugün söyledikleri ile taban tabana zıt olduğunu söyledi. Erdoğan’ın önemli konularda konuşmalarını kendi sesinden ‘ne dedi, ne yaptı’ başlığı altında topladıklarını anlatan Tekin, Mavi Marmara’dan sonra geçen süreden İsrail’in karlı çıktığını kaydederek, “İsrail uzun süredir sorunlu bir coğrafyada yaşamaktadır. Sorunlu coğrafyada yaşaması yüzünden de disiplinli bir devlet olmak zorundadır. Aslında İsrail disipline dayalı bir devlet projesidir. Bu yüzden de İsrail Devleti’nin çıkarları her şeyin önündedir onlar için. Mavi Marmara baskınından ve sonraki süreçten de galip çıkmıştır. Türkiye’de ise maalesef devlet aklı kalmamıştır. Disiplin yoktur. Devlet aklı yerine, işler iktidarın çıkarları üzerine kurulmuştur. Türkiye Mavi Marmara olayında da kaybeden taraf olmuştur. Kaybetmeye de devam edecektir. Doğalgaz dâhil dış politikada maalesef kaybedecektir de. İktidar politikası ile kaybetmeye de devam edecektir” diye konuştu.

 

 
Erbakan’ın öğrencileri ve Türkeş’in oğlu

 

 

Türkiye’nin Kıbrıs’ta da ‘kaybedeceğini’ söyleyen Tekin, bu endişelerini “Erbakan’ın çocukları” dediği iktidar kanadına ve Alparslan Türkeş’in oğlu Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’e sert sözlerle seslendi: “Kıbrıs’ta da kaybedecektir. Hayret ediyorum. Merhum Başbakan ve Milli Görüş’ün Lideri Necmettin Erbakan’ın çocuklarının haline bakın. Merhum Bülent Ecevit ile birlikte Kıbrıs Fatihi olan Erbakan misyonunun içinden gelenlere bakın. Dilsize dönmüşler. Yazıklar olsun. Ya Kıbrıs kökenli MHP Genel Başkanı ve Başbuğları Alparslan Türkeş’in oğluna ne demeli? Kıbrıs’tan Sorumlu Başbakan Yardımcısı. Ama Kıbrıs’tan haberi yok”

 

 
Çamur siyaseti

 

 

Tekin, şunları söyledi:

 

 

“İktidar dış politikada çuvallamıştır. Tayyip Erdoğan Mavi Marmara’da dediklerini inkar etmiştir. Zaten Erdoğan’ın politikası reddiye ve inkar üzerine kurulmuştur. Kendisini vekayıttaki sözlerini bile inkar etmektedir. Acı olan da tarafsız olması gereken dış politikayı iç politikaya alet etmekte hatta çamur atarak işin içinden çıkmaya çalışmaktadır. İftira ve yalanla götürmeye çalışmaktadır. Mavi Marmara olayında yaptığı konuşmalar ortadadır. Mavi Marmara’daki rolünü inkar etmekte, hayatını hiçe sayan veya kaybeden insanlara faturayı çıkarmakta, onları ortada bırakmaktadır.”