Kütahya Belediye Başkanı Kahveci: Borç yükü, kısa vadede seçim kazanmak için yapılan yatırımlar yüzünden!

Kütahya Belediye Başkanı Kahveci: Borç yükü, kısa vadede seçim kazanmak için yapılan yatırımlar yüzünden!
22 Nisan 2024 11:23

Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, “Türkiye Cumhuriyeti Kütahya Belediyesi’nin borçlarını kısa vadeli ve uzun vadeli olarak biz açıkladık.1 milyar 700 milyon TL gibi bir borç var ama bunun 1 milyar TL’si kısa vadeli yani bir yıla kadar ödemesinin yapılması gerekli olan borçlardır. Bu borç yükünün kısa vadede bir seçim kazanmak amacıyla yapılmış olan yatırımlardan kaynaklandığı çok net bir şekilde görünmektedir” dedi.

 

 

Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, CHP Genel Merkezi’nde başlayan “İktidar Yolunda CHP Belediyeciliği Çalıştayı”na katıldı. Belediye borçlarına ilişkin ANKA Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan Gürbüz, belediyenin 1 milyar 700 milyon TL borcu olduğunu söyledi.

 

Kahveci şöyle konuştu:

 

“BORÇ YÜKÜ KISA VADEDE BİR SEÇİM KAZANMAK AMACIYLA OLAN YATIRIMLARDAN KAYNAKLANIYOR”

 

 

Türkiye Cumhuriyeti Kütahya Belediyesi’nin borçlarını kısa vadeli ve uzun vadeli olarak biz açıkladık. 1 milyar 700 milyon TL gibi bir borç var ama bunun 1 milyar TL’si kısa vadeli yani bir yıla kadar ödemesinin yapılması gerekli olan borçlardır.

Bu borç yükünün kısa vadede bir seçim kazanmak amacıyla yapılmış olan yatırımlardan kaynaklandığı çok net bir şekilde görünmektedir.