CHP’li Tekin: İhanet filmini çekmeye gittiler

CHP’li Tekin: İhanet filmini çekmeye gittiler
24 Nisan 2015 09:13

Kadir İnanırın da aralarında bulunduğu “Akil Adamlar” heyetinden bir grubun Londra Merkezli Demokratik Gelişim Enstitüsü’ntin davetiyle İRA Modeli’ni incelemek üzere İngiltere ve Kuzey İrlanda’ya gitmelerine muhalefetten tepki geldi.

 

 

CHP’li Tekin, “Turistik gezileri bir yana bırakın Dolmabahçe Mutabakatı’nı açıklayın” derken MHP’li Vural ise, “İhanet filmini çevirmek için sahne alıyorlardır” diye konuştu

 

 

Artist Kadir İnanır’ın da aralarında bulunduğu “Akil Adamlar” heyetinden bir grubun Londra Merkezli Demokratik Gelişim Enstitüsü’nün davetiyle İRA Modeli’ni incelemek üzere İngiltere ve Kuzey İrlanda’ya gitmelerine muhalefetten tepki geldi. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, İmralı Heyeti ile Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan arasında Dolmabahçe’de imzalandığıöne sürülen anlaşmanın kamuoyuna açıklanmasını istedi. İngiltere’ye yapılan ziyaretin “turistik” olduğunu vurgulayan Tekin, şöyle konuştu:

 

 

“Bu mutabakatta ne vardı? Öylesine şeyler var ki karşılıklı olarak birbirlerini tehdit ediyorlar. Merak ediyorum, her iki tarafa da açıkça sesleniyorum. Önemli bir sorumluluk var, kamuoyuyla paylaşmak zorundasınız. Aksi takdirde yarın olacaklardan Davutoğlu olacaktır. Turistik geziyle gitmiş gelmiş, gidip gitmelerinin de bir anlamı yok.”