CHP’li İrgil: İhiyacımız safsataya değil, hukuka dayanan adalet!

CHP’li İrgil: İhiyacımız safsataya değil, hukuka dayanan adalet!
29 Ağustos 2017 11:09

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. Yıldönümü nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında adalet vurgusu yaptı.

 

 
“30 Ağustos 1922’de Başkomutanlık Meydan Muharebesi gibi dünya tarihine de mal olmuş ulusal zafer kazanan bir toplumun evlatları olarak, 95 yıl sonra geldiğimiz hal üzüntü verici. Bir bütün olarak mutluluk ve coşkuyla milli bayramımızı kutlamak dururken kutuplaştırılan ve ulus olma duygusu her geçen gün daha da zayıflatılan bir topluma evriliyoruz.

 
Cumhuriyetin temel ilkeleri olan laikliğin, demokrasinin ve hukukun üstünlüğünün bu ülke için ne kadar değerli ve gerekli olduğunu 15 Temmuz’dan sonra çok daha iyi anlamış olmalıydık. Ne yazık ki 15 Temmuz fırsatçılığı, bağımsız yargının yok olmasına, hukuk devletinin yerle yeksanına, adalet kavramının içinin boşalmasına neden oldu. Sonuç; Türkiye bugün Hukukun Üstünlüğü Endeksi’nde 113 devlet arasında 99. sırada.

 
İnsan haklarının gözetilmediği bir ülkede yaşıyoruz ve umudumuzu kaybetmeden her gün farklı bir mücadeleye giriyoruz. Türkiye’nin adalete ihtiyacı var, kişisel ya da siyasi kavgalara ve intikamlara değil. Türkiye’nin evrensel hukukun üstünlüğüne dayanan adalete ihtiyacı var, safsatalar veya söylentilere dayandırılan adalete değil.

 
Türkiye’nin birlik olmaya, içte ve dışta düşmanlarıyla birlik halinde karşı durmaya ihtiyacı var. Yaşadığımız coğrafyada barışın sağlanabilmesinde belirleyici bir gücü olan Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerini yıkmak isteyenlerin asla başaramayacaklarına olan inancım tamdır.”