CHP’li Gürer: Esnaf da çiftçi de perişan, emekli geçinemiyor!

CHP’li Gürer: Esnaf da çiftçi de perişan, emekli geçinemiyor!
2 Eylül 2017 09:25

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Niğde Merkez, Bor, Ulukışla, Çiftlik, Altunhisar, Çamardı ilçesi ile Kavlaktepe ve Bademdere köylerinde vatandaşların bayramlarını kutlayıp sorunlarını dinledi. Vatandaşlardan adeta bir dokunup bin ah işiten Gürer, “Esnaf da çiftçi de perişan, emekli geçinemiyor. işsizlik almış başını gidiyor, gençler umutsuz ve çaresiz” dedi.

 

 

 

GÜRER BAYRAMDA DA BOŞ DURMADI

 

 

Her fırsatta Niğde’nin tüm köy ve kasabalarını adım adım gezen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kurban Bayramı tatilinde de boş durmadı. Niğde merkezin ardından Bor, Altunhisar, Ulukışla, Çiftlik, Çamardı ilçesine giden CHP Milletvekili Gürer, burada İlçe Kaymakamlığınca düzenlenen bayramlaşma töreninin ardından ilçeye bağlı Kavlaktepe ve Bademdere köylerini ziyaret etti.

 

 

İLÇE HALKIYLA BAYRAMLAŞTI

 

 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde, Bor, Çamardı protokolü, muhtarlar ve vatandaşlarla düzenlenen bayramlaşma programlarına da katıldı. Kurban Bayramını kutlayan Ömer Fethi Gürer, esnaf ziyareti yaptı. Gürer, Esnaf ve vatandaşların bayramını kutladı ve sorunlarını dinlendi.

 

 

TRAKTÖRDE HATIRA FOTOĞRAFI

 

 

Çiftçinin sorunlarını dinleyen Gürer, bir çiftçiye ait traktöre binerek direksiyon başına geçti. Gürer: “Çiftçi ürettiği ürünü değerine satamıyor, girdi fiyatları artıyor, çiftçinin, köylünün geliri düşüyor. Pahalıya üretip maliyetine zor satıyor. İŞKUR kapısında binlerce işsiz var, AKP’nin çizdiği pembe tablonun cilası döküldü. AKP hükümetleri yoksulu daha yoksul zengini daha zengin yaptı. Bu düzen yandaşa rant düzenine döndürüldü” dedi.

 

 

ÇİFTÇİ PERİŞAN

 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in ziyaretler sonrasında yaptığı açıklamada esnafın, köylünün ve çiftçinin perişan olduğunu, işsiz gençlerin ise gelecek kaygılarının hat safhaya ulaştığını belirtti.

 

 

MALİYET ARTIYOR, GELİR YERİNDE SAYIYOR

 

 

Uygulanan yanlış tarım politikaları nedeniyle, köylerin sürekli şehir merkezlerine göç vermekte olduğunun altını çizen Ömer Fethi Gürer, “Üretim girdileri çok yüksek. Ürün maliyeti sürekli artarken, gelirler yerinde sayıyor. Çiftçi zor durumda” şeklinde konuştu.

 

 

GENÇLER UMUTSUZ

 

 

Ziyaretleriyle ilgili değerlendirmede bulunan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Verimli topraklarımız maalesef hükümetin uyguladığı yanlış tarım politikaları nedeniyle ekilemez ve biçilemez duruma geldi. Köylü ve çiftçi artan maliyetler nedeniyle kendi topraklarını bırakıp, şehir merkezlerine göç ediyor. Tarım kesimindeki sıkıntılar esnafa da yansıyor. Ziyaret ettiğimiz pek çok esnafımızın mağduriyeti artmış, bankalara borç içindeler. İşsizlik sürekli artıyor. Gençlerimizde gelecek kaygısı var” diye konuştu.

44355a73-3179-422f-abf5-5a93a26da591 b66e1973-3b93-4d3d-948f-7f4192945a46 c1e0f434-f84e-41f2-be6e-fe2f3f5bc408 fad9d741-6657-4b84-bf1a-34ed5851d36e