CHP’li Emir, ‘evetçi’ vekilleri ‘Bunları nasıl anlatacaksanız?’ diye uyardı!

CHP’li Emir, ‘evetçi’ vekilleri ‘Bunları nasıl anlatacaksanız?’ diye uyardı!
19 Ocak 2017 14:50

CHP Ankara Mi​lletvekili Dr. Murat Emir, anayasa teklifine ‘evet’ diyecek vekilleri, referandum olması halinde halkın karşısına ‘ne diyerek’ çıkacaklarını merak ettiğini belirterek, “Partili cumhurbaşkanını, valinin il başkanı gibi atanmış olmasını, bir kişinin meclisi feshetmesini nasıl anlatacaksınız; bütçe üzerinde yetkiniz yok seçmeninizin karşısına nasıl çıkacaksınız?” diye sordu.

 

 

 

 

CHP’li Emir, TBMM Genel Kurulu’nda ikinci tur görüşmeleri süren anayasa teklifinin 7’nci maddesi üzerinde yaptığı konuşmada, ‘evetçi’ milletvekillerine uyarıda bulundu. Murat Emir, şöyle konuştu:

 

 

 

“Bakınız, kısa sürede pişman olacağınız bir teklife ‘evet’ diyorsunuz. Bu pişmanlığınız önce kişisel olabilir ama çok kısa sürede göreceksiniz ki toplumsal pişmanlıklara da dönüşecek. Bakınız, nasıl anlatacağınızı düşündünüz mü? Milletimizin büyük bir kısmının, ezici bir kısmının, büyüklüğünün tarafsız Cumhurbaşkanı istediğini bilmiyor musunuz? Partili Cumhurbaşkanını nasıl anlatacaksınız? Meclisi feshedecek bir parti liderini yani Ana Muhalefet Partisini feshedecek bir parti liderini milletimize nasıl anlatacaksınız? Vali gibi önemli bir konumdaki kişinin aynen il başkanı gibi atanmış olmasını, neredeyse birlikte çalışacaklarını ve aynı otoriteden güç alacaklarını, aynı kişiden yetki alacaklarını milletimize nasıl anlatacaksınız? İlin sorunları hakkında siz bakanlara ne anlatacağınızı söyleyebileceksiniz? Bütçe üzerindeki yetkiniz yok, Hükûmet üzerinde yürütme yetkiniz yok, bunun ötesinde hiçbir seçmeninize hiçbir vaatte bulunma yetkiniz yok; hangi hakla, hangi yetkiyle ve hangi olanaklarla seçmeninizin karşısına çıkacaksınız, bunları düşündünüz mü?”