CHP’de Haluk Koç sesleri

CHP’de Haluk Koç sesleri
2 Mart 2018 17:57

ABC’nin güvenilir parti kaynaklarından öğrendiği bilgilere göre CHP, İyi Parti’yle olan görüşmesinde Haluk Koç’u Cumhurbaşkanı adayı olarak göstereceğini açıkladı.

 

 

 

Serdar Nâzım Yüce / ABC

 

CHP’nin oluşturduğu seçim güvenliği komisyonu, bugün ilk ziyaretini gerçekleştirdi. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, TBMM CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık ve Muharrem Erkek’ten oluşan CHP heyeti, İyi Parti Genel Merkezini ziyaret ederek Genel Başkan Meral Akşener ile görüştü.

 

CHP üstüne basa basa heyetin bir ‘seçim güvenliği’ komisyonu olduğunu açıkladı ama kulislerden sızan bomba detay, toplantının farklı açılarının da olduğunu anlatıyor. ABC’nin edindiği iddialara göre, CHP heyeti, İyi Parti lideri Akşener’e CHP’nin adayının kim olduğunu açıkladı. Buna göre, CHP’nin 2019’daki Cumhurbaşkanı adayı, 36. Olağan Kurultay’ın da dikkat çeken ismi Haluk Koç.

 

Kurultaydaki PM seçiminde en fazla oyu 692 oy ile Haluk Koç almıştı.

 

Kurultayın ardından da Koç, İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak MYK’ya girmişti.

 

İTTİFAK SÖZLEŞMESİ
Öte yandan, CHP heyeti, İyi Parti ekibiyle bir konuda da anlaşmaya vardı. İkinci Tur’a hangi aday kalırsa, iki parti onu destekleyecek. Bu durum, ittifakın fiili olarak İkinci Tur’da yaşanacağını gösteriyor…

 

Ayrıca, Haluk Koç’un Cumhurbaşkanı adayı olacağı haberi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2019’da liderlik koltuğundan ayrılacağı yorumlarına neden oldu.

 

CHP ya da İyi Parti cephesinden ise henüz yeni bir açıklama gelmedi.