‘Çapa bölünmesin’ kampanyası

‘Çapa bölünmesin’ kampanyası
22 Nisan 2018 09:32

İstanbul Tıp Fakültesi’nin (Çapa), bölünmesine karar verilen İstanbul Üniversitesi’nden alınarak yeni kurulacak İstanbul İbn-i Sina Üniversitesi’ne bağlanması kararı tepkilere yol açtı. Fakültenin ayrılmaması için başlatılan imza kampanyasına 13 bin kişi destek verdi. Türk Tabipleri Birliği de konuyu yargıya taşıyacaklarını açıkladı.

 

 

Gülseven Özkan / Hürriyet

 

AK Parti Hükümeti’nin 15 yeni üniversite kurulmasıyla ilgili kanun tasarısının TBMM’ye sunulmasıyla 10 köklü üniversitenin bölüneceği ortaya çıktı. İstanbul Üniversitesi de bu üniversitelerden biri. ‘Çapa hastanesi’ olarak bilinen İstanbul Tıp Fakültesi, üniversiteden ayrılarak yeni kurulacak İstanbul İbn-i Sina Üniversitesi bünyesine katılacak.

 

 

AYIRMAYIN, YENİLEYİN

 
Bu kararın ardından ‘change.org’ internet sitesinde imza kampanyası başlatıldı. ‘İstanbul Tıp Fakültesi Tarihinden Koparılmasın! #FakültemeDokunma’ imza kampanyasına dün akşam saatlerine kadar 13 bin 345 kişi destek verdi. Kampanyada, İstanbul Tıp Fakültesi’nin köklü bir kurum olduğu vurgulanarak şöyle denildi: “İki asra yakın geçmişiyle alanında lider bu fakülteyi bir başka üniversiteye aktarmak Türkiye’de sağlık tarihinin en önemli unsurlarından birini yok etmektir. Şu an dahi akademik kadrosunun büyük bir bölümünü kaybetmiş olan fakültemizin bu durumdan sonra ne halde olacağını kestiremiyoruz. Gelin bu tarihi kurumu olduğu yerde, yani Çapa’da, bağlı olduğu üniversite olan İstanbul Üniversitesi altında yenileyin.”

 

 

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/capa-bolunmesin-kampanyasi-40813055