Bayilik veren firmalar

Bayilik veren firmalar
28 Ağustos 2017 14:14

Faaliyet alanını genişletmek isteyen bilindik veya bilinmedik markaların, kendi pazarlama anlayışını, kendi kurallarını ve kendi kalitesini belirli bir ücret karşılığında bir girişimciye devretmesi sistemine bayilik diyebiliriz.

 

 

Bayilik sisteminin, özellikle maliyet dışında girişimcileri çok uğraştırmıyor olması bayilik sistemine olan ilgiyi daha da arttırmıştır. Son dönemlerde çoğalan markalar ve bu markaların faaliyet alanlarını genişletmek istemesi sonucunda bayilik sistemleri olduk fazla kullanılmaktadır. Yeni iş fikirleri olan girişimcilerin, birçoğu iş hayatına bayilik sistemi ile başlamaktadır.

 

Neden Bayilik Sistemi?

 

Yeniden iş kurmak ayları, o işin kendini amorti etmesi de yılları bulabilir. Ayrıca yaptığınız işin pazarlama kısmı da oldukça önemli olduğundan iş kurduğunuz yerde bir Pazar ağı yoksa büyük sıkıntılara girebilirsiniz. Pazar ağının olması da çok bir şeyi değiştirmiyor. Çünkü yeni iş kuranların o pazarda kendini kabul ettirmesi uzun süre alabilir.

 

Bayilik sisteminde ise bayisi olduğunuz marka, sizlere tüm desteği sağlamaktadır. Bu destekler arasında eğitim desteği, reklam desteği ve pazarlama desteği bulunmaktadır. İş için önemli olan bu unsurlar bayilik sisteminde size altın tepsi ile sunulmaktadır. Bayisi olduğunuz markanın işletim faaliyetlerini birebir uygulayacağınız için fazla kafa yormanıza gerek kalmadan kısa süre içinde işleriniz disiplin içinde olacak ve kazanmaya başlayacaksınız. Bayilik sisteminde girişimcinin tek uğraş alanı ise bayilik maliyetlerini karşılamak olacaktır.

 

Bayilik Veren Firmalar Hangileridir?

 

Bayilik veren firmalar oldukça kapsamlıdır. Hemen hemen her sektörde bayisi olabileceğiniz küçük büyük markalar bulunmaktadır. Bayilik veren firmalar hangileri diye araştırdıgımızda ise karşımıza her sektörden bayilikler çıkmaktadır. Bu bayilik veren firmalar arasında en dikkat çekenleri ise; gıda, tekstil, mağaza ve market gibi sektörlerde bayilik veren markaların oldukça fazla sayıda olduğunu belirtelim. Ayrıca sadece bunlar ile sınırlı kalmayıp farklı sektörlerde de bayilikler verilmektedir. Aklınıza gelebilecek tüm sektörlerde en az onlarca bayilik vermeye hazır firma bulunmaktadır. Bu firmalar arasında ise en dikkat çekenleri evde ek iş yapma fırsatı tanıyan bayiliklerdir. Dükkân kurmanıza gerek kalmadan kendi işinizi kurabileceğiniz bu sistem de evden çalışarak para kazanmanın keyfini yakalayabilirsiniz. Evde ek iş fırsatı sunan markaların sayısı son dönemlerde bir hayli artmıştır.

 

Bayilik Maliyetleri Ne Kadardır?

 

Bayilik maliyetlerine bakacak olursak, önce cebinizden çıkacak paranın sektöre ve markaya göre değişiklik gösterdiğini belirtmek gerekir. En yüksek maliyetli sektörler ise gıda, tekstil, mağaza ve market sektörleridir. Buradaki ünlü markaların bayisi olmak isterseniz trilyonluk yatırımlar yapmanız gerekir. Ancak her sektörde makul ücretler karşılığında bayisi olabileceğiniz firmalar bulunmaktadır. Unutulmamalıdır ki; trilyonluk yatırım yaptığınız bayilik de kısa süre içerisinde yatırım kendini amorti edebilecektir. Aynı şekilde diğer küçük yatırımlarınızda uygun bir bölge ve Pazar seçiminde sizlere kısa sürede kazançlar sağlayabilir. Her sektördeki her markanın bayilik fiyatları ve yatırımını amorti etme süresi değişmektedir,