Balık Yağı

Balık Yağı
21 Temmuz 2019 19:25

Beyine olan etkisiyle ve zekayı arttırması ile bilinen balık yağları, kalp hastalığı riskini azaltması ve kolesterolü düşürmesiyle bilinmektedir. Aynı zamanda depresyona da iyi geldiği kanıtlanmıştır. Çocuk gelişiminde önemli bir role sahip bu ürün, dikkat eksiliği ve hiper aktivite bozukluğu gibi hastalıklara çare olmaktadır. Zayıflamış bağışıklık sistemini de güçlendiren balık yağı sayesinde mikroplara karşı direnç oluşturan vücut daha zor hastalanarak sağlıklı bir yaşamın yolunu açmaktadır. Kansere de iyi geldiği bilinmektedir. Alzheimer gibi ileride oluşacak beyin kaynaklı hafıza hastalıklarının önüne geçmek için kullandıkları balık yağları tam olarak sihirli bir yağdır. Özellikle çocuklarda kullanımı önerilmekte olan ürünler, balık sevmeyen çocukların bir numaralı ek besin gıdası olarak yer almaktadır. Kadınlarda doğurganlığın kontrole alınmasında da etkili olan balık yağları genellikle eczaneler içerisinde kolaylıkla bulunan ek gıda maddeleridir.

 

 

Balık Yağı Ne İşe Yarar?

 

İçerisinde bulunan Docosahexaenoic Acid (DHA) ve Eicosapentaoeonic Acid (EPA) adlarındaki omega 3 yağ asitleri sayesinde bu özellikleri insanlara kazandırmaktadır. Ayrıca balık yağının tadını beğenmeyen ama balık seven kişilere balık yağlarının kullanımı ekstra olarak önerilmemektedir. Zaten diğer balıklardan alınan besin gıdaları vücudu oldukça iyi beslemektedir. Bu yüzden haftada en az 2 kere balık yiyen bir bireyin artı olarak balık yağı içmesi gereksizdir. Omega 3 bakımında zengin olan balıklar genellikle denizlerde yaşamaktadırlar. Bu balıklardan bazıları, uskumru, hamsi, deniz levreği, ton balığı ve somon olarak örnek gösterilebilir.

 

Balık Yağı Sağlığı Nasıl Etkiler?

 

İnsanlarda bulunan en yaygın hastalık çeşidi olan ağrıları azaltmakla bilinmektedir. Sedef hastalığından tutun göz kuruluğuna kadar faydası bulunan balık yağları aynı zamanda içerisinde bulunan yağ asitleri sayesinde kanın koyuluğunu düzenler. Bu sayede kalp rahatsızlıklarının riski azalmış olur ve kanın vücutta rahat bir şekilde dolaşabilmesine zemin hazırlanır. Kolesterolü olan hastaların genellikle kullandığı balık yağı kötü kolesterolü azaltarak iyi kolesterolün artmasını sağlar. Aynı zamanda fazla olan trigliseridi de düşürmesiyle bilinmekle beraber doktorlar tarafından tavsiye edilmektedir. Sağlıklı bir yaşam ve sağlıklı bir vücut için balık yağı takviyesi almak isteyenler https://www.recete.com/omega-3-ve-balik-yaglari/ adresinden çeşitli balık yağlarına kolaylıkla ulaşabilirler.