Bakanlar ve ailelerine ömür boyu millet bakacak!

Bakanlar ve ailelerine ömür boyu millet bakacak!
21 Kasım 2019 09:35

AK Parti milletvekilleri TBMM’ye 95 maddelik yeni bir torba kanun teklifi verdi. İçişleri, Jandarma, Sahil Güvenlik ve göçmenlerle ilgili yasalarda bir dizi değişiklik öngören teklifteki maddelerin arasında, ‘Bakanlar ve ailelerine ücretsiz sağlık hizmeti’ maddesi de yer aldı.

 

 

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre, Torba teklifin 47’nci maddesine göre; Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar, bu görevlerde bulunmuş olanlar ile bunların eşleri, anne ve babaları ile bakmakla yükümlü oldukları çocuklarının ve ölenlerden SGK ile ilişiği bulunmayan dul ve yetimlerinin sağlık giderleri ömür boyu TBMM üyelerinin tabi oldukları esaslar çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı bütçesinden ödenecek. Bu isimler, hiçbir kamu görevlisi ve sigortalının yararlanamadığı ücretsiz 12 adet implant dahil 5 yıldızlı sağlık harcamaları karşılanacak.

 

Komisyonda yaşanan gerginliğin ardından komisyon başkanı Lütfi Elvan, Hüda Kaya’ya yönelik “Hanımefendi çok basit; teröre karşı mısınız, değil misiniz? Bunu net olarak söyleyin” diye sordu. Bunun üzerine HDP milletvekilleri Lütfi Elvan’a taraf olamayacağını söyleyerek tepki gösterdi. MHP’li Olcay Kılavuz’un “Bunca şehidimiz var, bunca insanımızı katlediyorsunuz. Kur’an’ı istismar ediyorsunuz” diye söylemesinin ardından komisyon başkanı Lütfi Elvan, Hüda Kaya’ya konuşma süresinin dolduğunu söyledi. HDP milletvekilleri masalara vurarak Elvan’ı protesto etti.

 

AK Parti, MHP ve HDP milletvekilleri arasında tartışmanın uzaması üzerine komisyona ara verildi. Arada da tartışmalar bir süre devam etti.

 

 

“TARAFSIZLIĞINIZI YİTİRDİNİZ“

 

 

Komisyonun tekrar başlaması üzerine HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Komisyon Başkanı Lütfi Elvan’a yönelik “O makamdan kanaat belirtemezsiniz, taraf olamazsınız. Tarafsızlığınızı kaybettiniz. Bu konuda usul tartışması açılmasını istiyorum” diye konuştu. Elvan, usul tartışması açılması talebini reddetti.