Almanya sokaklarında yabancı avı!

Almanya sokaklarında yabancı avı!
27 Ağustos 2018 21:52

Almanya’nın Chemnitz kentinde bir Alman vatandaşın bıçaklanarak öldürülmesinin ardından ırkçılar sokaklarda yabancı avına çıktı.

 

 

 

Yakalanan yabancılar dövüldü. Bazıları esir alınırken bazıları da tehdit edildi. Olayları bastırmak için çevre kentlerden polis takviyeleri istendi. Alman Hükümeti, “Yabancı kökenlilere karşı sürek avı kabul edilemez” açıklaması yaptı.

 

Almanya’nın Chemnitz kentinde bir Alman vatandaşın, bir Irak’lı ile bir Suriyeli tarafından bıçaklanarak öldürülmesinin ardından sokaklarda “yabancı avı” başlatıldı. Aşırı sağcılar, sokakta yakaladıkları yabancılara saldırdı.

 

EĞLENCE YERİNDE KAVGA

 

Her şey, cumartesi gecesi geç saatlerde kentte düzenlenen bir şenlikte iki grup arasında kavga çıkmasıyla başladı. Kavgada yaralanan 28, 33 ve 35 yaşlarındaki üç kişi hastanelik oldu. Bıçaklandığı belirlenen 35 yaşındaki bir Alman, hastanede can verdi. Ölen kişinin bir kadına cinsel tacizde bulunduğu iddia edildi ancak bu doğrulanmadı. Olaydan kısa süre sonra yabancı karşıtlığından prim yapma peşindeki aşırı sağcı AfD Partisi 100 kişiyle bir protesto gösterisi düzenledi.

 

 

Haberin devamını okumk için tıklayın;

Kaynak: Ali Gülen/Sözcü