50 yıldır elektriksiz yaşıyorlar!

50 yıldır elektriksiz yaşıyorlar!
3 Mart 2019 10:27

Eskişehir’in Alpu ilçesine bağlı Başören Mahallesi’ne uzaklığı 4 kilometre olan Sarıçiçek’te oturan 10 hane, 50 yıldır elektriksiz yaşıyor. Belediyenin verdiği jenaretörle günde sadece 2 saat elektrikle tanışabilen 35 kişinin yaşadığı yerleşim yerindeki vatandaşlar elektriğe kavuşacakları günün hayalini kuruyor.

 

 

Kemal Atlan / Sözcü

 

Eskişehir’in Alpu ilçesine bağlı Başören Mahallesi’ne bağlanan ve eskiden küçük bir köy olan, şimdiki resmi statüsü ise ‘Sokak’ olan Sarıçiçek’te yaşayanlar halen elektrikle tanışmadılar. Başören Mahallesi’ne sadece 4 kilometre uzakta olan Sarıçiçek Sokak’ta yaşayanlar tüm ihtiyaçlarını; mum, gaz lambası, el feneri veya lüküs lambada gidermeye çalışıyorlar. Sarıçiçek Sokak’ta 10 hanede yaşayan yaklaşık 35 kişi geçimini hayvancılıkla sağlıyor. 50 yıldır elektrik hizmeti alamadıklarını belirten vatandaşlar artık birilerinin seslerini duymasını istiyor.

 

 

BAŞVURMADIKLARI KURUM KALMAMIŞ

 

50 yıldır yaşadıkları köy, belediyeler yasası ile sokak olan Sarıçiçek sakinlerini, akşam ezanından sonra dışarıda pek gören olmamış. Vatandaşların tek derdi yıllardır verilmeyen elektrik hizmetine artık kavuşmak. Halkın başvurmadığı kurum kalmamış. Sokak sakinleri 50 yıldır elektrik hizmeti alamadıklarından dolayı yaşanan mağduriyetin bir an önce giderilmesini istiyor.

 

 

https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/saricicek-drami-50-yildir-elektriksiz-yasiyorlar-3751607/