Zaman makinesi

Zaman makinesi
7 Mart 2012 12:41

Başbakan Erdoğan'ın 6 Mart tarihli grup konuşmasına ilişkin…..

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugünkü grup toplantısında Adıyaman'da bazı evlerin işaretlenmesi olayının kasıtlı olarak abartıldığını, Alevi vatandaşları kışkırtıcı yayınlar yapıldığını savundu. Erdoğan, konunun araştırıldığını ve tüm yönleriyle aydınlatılacağını söyledi.
Oysa bu konuşmadan 5 gün önce İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, 1 Mart 'ta ''ilk bulgulara göre olayın üç beş çocuğun işi olduğu'' açıklamasını yaptı. Henüz ortada net bir veri yoksa, Bakan Şahin'in ''Çoluk çocuk işi'' diyeaçıklama yapması konuyu geçiştirmek değil de nedir?
Bu konunun üzerine gidenleri kışkırtıcılık yapmakla suçlayan Erdoğan'ın çok değil daha bir yıl önce genel seçim kampanyası öncesi gittiği her mitingde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirmeye başlarken, söze ''Biliyorsunuz Kılıçdaroğlu Alevi'' diye başladığı ve alandan ''yuh'' seslerinin yükseldiği herkesin malumu.
''Bu mu yoksa evleri işaretlenin vatandaşların Alevi olduklarına dikkat konuyu kamuoyunun gündemine getirmek mi kışkırtıcılık?'' sorusu akıllara geliyor.

Daha birkaç ay önce Suriye'deki gelişmelere ilişkin bir Mısır gazetesine yaptığı ve Türkiye kamuoyunun AFP kanalıyla haberdar olduğu açıklamasında, Suriye'de protestocuların ölümünden sorumlu tutulan bir grup hükümet yanlısı milisin Alevi olduğunu, bunun da Alevilerle Sünni çoğunluk arasındaki anlaşmazlığı derinleştirdiğini belirterek, '' Alevilerin rejim içinde ve güvenlik birimlerinde önemli pozisyonlarda olduğunu biliyoruz. Halkın öfkesi de onlara yönelik'' diyen Başbakan Erdoğan değil miydi?

Başbakan Erdoğan'ın 6 Mart tarihli grup konuşmasına ilişkin…



 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugünkü grup toplantısında Adıyaman'da bazı evlerin işaretlenmesi olayının kasıtlı olarak abartıldığını, Alevi  vatandaşları kışkırtıcı  yayınlar yapıldığını savundu.  Erdoğan, konunun araştırıldığını ve tüm yönleriyle aydınlatılacağını söyledi.



Oysa bu konuşmadan 5 gün önce İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, 1 Mart 'ta  ''ilk bulgulara göre olayın üç beş çocuğun işi olduğu'' açıklamasını yaptı. Henüz ortada net bir veri yoksa, Bakan Şahin'in  ''Çoluk çocuk işi'' diyeaçıklama yapması konuyu geçiştirmek değil de nedir?
Bu konunun  üzerine gidenleri kışkırtıcılık yapmakla suçlayan Erdoğan'ın çok değil daha bir yıl önce genel seçim kampanyası öncesi gittiği her mitingde  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirmeye başlarken, söze ''Biliyorsunuz Kılıçdaroğlu Alevi'' diye başladığı ve alandan ''yuh'' seslerinin  yükseldiği herkesin malumu.



''Bu mu yoksa evleri işaretlenin vatandaşların Alevi olduklarına dikkat konuyu kamuoyunun gündemine getirmek mi kışkırtıcılık?'' sorusu akıllara geliyor.



 
Daha birkaç ay önce Suriye'deki gelişmelere ilişkin bir Mısır gazetesine yaptığı ve Türkiye kamuoyunun AFP kanalıyla haberdar olduğu açıklamasında, Suriye'de protestocuların ölümünden sorumlu tutulan bir grup  hükümet yanlısı milisin Alevi olduğunu, bunun da Alevilerle Sünni çoğunluk arasındaki anlaşmazlığı derinleştirdiğini belirterek,  '' Alevilerin rejim içinde ve güvenlik birimlerinde önemli pozisyonlarda olduğunu biliyoruz. Halkın öfkesi de onlara yönelik'' diyen Başbakan Erdoğan değil miydi?


Yazarın Son Yazıları:
Herkes için eşit fırsatlar sunan Anayasa Mümkün mü ? Batsın bu dunya.
Bu kan durmalı; Çözüm önerim
CHP yenileştirmeci olmalıdır