Youtube videolarına test özelliği geliyor!

Youtube videolarına test özelliği geliyor!
15 Kasım 2023 18:13

İnternetten video izleyerek kendini geliştirmeye çalışan, YouTube’da ki eğitim içerikleri ile kendini geliştirmek isteyen kişilere müjde! YouTube yapay zeka destekli test özelliği hakkında sonunda açıklama yaptı! YouTube içerisinde bulunan pek çok ücretsiz eğitim içeriği bulunuyor. Gelişmiş yapay zeka desteği ile birlikte artık videolardan otomatik olarak testler sağlanabilecek. YouTube yapay zekası tarafından hazırlanacak olan testler izlenilen eğitim videosundan alınan bilgilerin doğru şekilde öğrenilip öğrenilmediğini test edecek. Özellikle test içeriği bulunmayan eğitim videoları için oldukça etkili bir çözüm sunacak olan özellik tüm kullanıcılar için kullanıma hazır olacak.

 

Ülkemizde De Kullanılmaya Başlandı! YouTube Test Videoları Geliyor

Video sonlarında veya belirli durumlarda Video ortalarında çıkacak olan Testler ile videodan anladıklarınızı teyit edebileceksiniz. YouTube yapay zeka destekli test özelliği duyurulduğu andan itibaren kendini güncelleyen eğitim kanalları. Daha çok izlenme ile karşılaşacakken eğitim videolarını izleyen kullanıcılar aldıkları eğitim ile ne derece ilerleyebilmişler test edebilecekler. Sorulacak sorular genellikle video içerisinde konusu geçen alanlar ile ilgili olacak. Örneğin, bir araç bakım eğitim videosu izliyorsanız gelecek olan sorular anlatılan konu ile alakalı olacak.

Her ne kadar ülkemizden de erişimi olan bir özellik olsa da henüz yaygınlaşmış durumda değil. Test edilmeye başlanan özellik ilk olarak yabancı eğitim videolarında erişilebilir durumda. Yabancı eğitim videolarında erişilebilir durumda olan özellik şimdilik;

Android YouTube Uygulaması.

IOS YouTube Uygulaması.

Üzerinden erişilebilir durumda. Yapay zeka destekli olmasının avantajlarından yararlanan özellik, ek müdahale ile testlerini geliştirebileceği gibi ek bir müdahale olmadığı durumlarda da kendi kendine. Otomatik bir şekilde testler oluşturarak videodan alacağınız deneyimi en üst düzeye çıkartacak.

YouTube Yapay Zeka Özelliklerinde Lider Mi Olacak?

YouTube Yapay zeka destekli test özelliği dışında yeni bir yapay zeka modeli üzerinde çalışıyor. Yapay zeka destekli uygulamaların ve sistemlerin hayatımıza girmesinin ardından pek çok alanda yeni gelişmeler görmeye başladık. Bunlardan en önemlisi eğitim ve dil ulaşılabilirliği konusunda oldu. YouTube eğitim videoları için Yapay zekadan yardım alarak testler oluşturmaya başlıyor. Ancak bunun dışında, videoların neredeyse her dilde izlenebilmesi için yapay zeka destekli Dublaj özelliğini de test ediyor.

Şu an için Mr.Beast kanalında ve benzeri bazı yabancı büyük kanalda bulunan Dublaj özelliği, geliştirme aşamalarının tamamlanması ve yapılacak testlerde elde edilecek olan olumlu sonuç sonrasında. Neredeyse her kullanıcı için “yapay zeka destekli” şekilde kullanıma açılacak. Mr.Beast kanalı manuel bir seslendirme kullanıyor. Ondan fazla dile manuel şekilde yapılan seslendirmenin yanı sıra tüm videolarda uygulanabilecek olan Yapay zeka destekli otomatik dublaj özelliği sayesinde. Otomatik alt yazılar gibi videolarda otomatik seslendirme duymak da mümkün durumda olacak. Yapay zeka destekli özellikleri ile deneyimi zenginleştirmeyi amaçlayan YouTube, test özelliğini kullanıma sunmuş olsa da dublaj özelliğini henüz test aşamasında tutmakta.

Kaynak: Teknoloji haber sitesi