Yeşil, Yazıcıoğlu'nu takip edip MİT'e rapor hazırlamış

Yeşil, Yazıcıoğlu'nu takip edip MİT'e rapor hazırlamış
9 Şubat 2013 09:38

Tunceli’de 1994’te lojmanında ölü bulunan ve intihar ettiği açıklanarak dosyası kapatılan Albay Kazım Çillioğlu hakkında yürütülen soruşturma davasının dosyasındaki evraklar arasından çıkan belgelere göre, MİT, Muhsin Yazıcıoğlu’nu ismi fail-i meçhul cinayetlerle anılan Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım’a takip ettirmiş.

 

 

 

2009’da şüpheli bir helikopter kazasında hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi (BBP) lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nu Milli İstihbarat Teşkilatı’nın kararıyla takibe aldığı ortaya çıkan Yeşil’in hazırladığı 1988 tarihli raporda Yazıcıoğlu’nun kimlerle görüştüğü ve yaptığı konuşmalar yer alıyor.

 

 

 

ÇİLLİOĞLU DOSYASINDAN ÇIKTI

Bugün Gazetesinden Hasan Bozkurt’un belgeler arasında fark edip, haberleştirdiği belgeye göre Yeşil, Yazıcıoğlu’nu adım adım takip etmiş, elde ettiği istihbari bilgileri raporlaştırarak MİT’e sunmuş.

 

 

 

Gazetedeki haberde yer alan bilgilere göre; Yeşil’in ‘Mahmut Yıldırım’ imzasıyla 1988 Nisan’ında Elazığ’da hazırladığı ve MİT’e gönderdiği raporda şu ifadeler yer aldı: “Muhsin Yazıcıoğlu, Abdullah A. ve Recep A. bir araya geldi. Abdullah A ve Recep A, Alparslan Türkeş’in Genel Başkanlık görevine devam etmemesi ve görevden ayrılması için çalışılması gerektiğini söyledi. Muhsin Yazıcıoğlu buna karşı çıktı. Türkeş’in Genel Başkanlığa devam etmesinin doğru olacağını anlattı. Fakat fazla ön plana çıkmaması gerektiğini söyledi.”

 

 

O dönem Alparslan Türkeş, Milliyetçi Çalışma Partisi’nin (MÇP) başındaydı. Yeşil’in hazırladığı rapordan 7 ay sonra Kasım ayında yapılan olağanüstü kongrede Alparslan Türkeş yeniden MÇP Genel Başkanlığı’na seçildi.