Yenikapı’da tarihi buluşma!

Yenikapı’da tarihi buluşma!
7 Ağustos 2016 17:45

Yenikapı’da gerçekleştirilecek olan Demokrasi ve Şehitler Mitingi için alana gelişler başladı.

 

 

 

 

 

Yenikapı miting alanında saat 17.00’de başlaması planlanan Demokrasi ve Şehitler Mitingi için katılımcılar sabahın erken saatlerinde alana gelmeye başladı. Polisin trafiğe kapattığı caddelerden yürüyerek gelen vatandaşlar, güvenlik kontrol noktasına kurulan metal dedektörleri ve xray cihazlarıyla arandıktan sonra miting alanına alındı.

 

Sıcak hava nedeniyle mitinge katılan vatandaşlar için alanın çeşitli bölgelerine koliler halinde içme suyu yerleştirildi. Arama noktasının hemen arkasında da Türk bayrakları dağıtıldı. Sahnenin sol tarafında kalan basın platformunun hemen önüne geniş bir protokol alanı oluşturulurken sahnenin her iki yanına da Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dev posterlerinin asıldığı görüldü. Ayrıca basın plantformunun hemen üstüne 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanların isimlerinin yazıldığı her iki yanına da “Vatan size minnettardır” notunun yazıldığı pankart asıldı.

 

MİTİNG ALANINDA “SADECE BAYRAĞI TÜRK BAYRAĞI” TAŞINSIN ANONSU

 

Yenikapı’da gerçekleştirilecek Demokrasi ve Şehitler Mitingi için alanda toplanmalar başlandı.

 

Mitinge katılanlara kürsüden anonslarla, Türk bayrağı dışında başka bayrak açmamaları, döviz ve flama taşımamaları uyarısında bulunuldu. Alandaki görevlilerden kurallara aykırı bayrak ve flamaların toplanması istendi. Arama yapan görevlilere arama noktasından geçişlerde Türk bayrağı dışındaki bayrak flama ve dövizlere izin verilmemesi istendi.

 

Miting alanında Afganistan, Azerbaycan, Arnavutluk, hatta özgür Suriye Ordusu’nun bayrağını taşıyanlar olması dikkat çekti.

 

KALPAKLI ATATÜRK POSTERİ

 

Miting alanında kürsünün hemen yanına aynı büyüklükte, kalpaklı Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan posterleriyle Türk bayrağı asıldı.

 

GÜVENLİK İÇİN SAVAŞ GEMİLERİ YENİ KAPI AÇIKLARINDA

 

Yenikapı miting alanını vatandaşlar tarafından doldurulurken denizde de savaş gemilerinin yer alması dikkat çekti. Saat 13:00’den itibaren Deniz Kuvvetlerine bağlı savaş gemileri Yenikapı açıklarında görüldü. Gemilerin güvenlik gerekçesiyle bölgede bulundukları öğrenildi.

 

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİN FOTOĞRAFLARI

 

Yenikapı’da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne gelişler devam ediyor. Mitinge katılacak vatandaşlar Yenikapı metro ve Marmaray’ı yoğun şekilde kullanılıyor. Polis, istasyonlarda kurduğu güvenlik noktalarında üst araması yaparken, Yenikapı meydanında polisin zırhlı araçlarla aldığı güvenlik önlemi dikkat çekiyor. Yenikapı metro istasyonunun içinde ise 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanların fotoğrafları asılırken, o gece çekilen fotoğraflardan oluşan bir de sergi yer alıyor.

 

SAVAŞ GEMİLERİ YENİKAPI AÇIKLARINDA

 

Yenikapı miting alanını vatandaşlar tarafından doldurulurken denizde de savaş gemilerinin yer alması dikkat çekti. Saat 13:00’den itibaren Deniz Kuvvetleri’ne bağlı savaş gemileri Yenikapı açıklarında görüldü.

 

Gemilerin güvenlik gerekçesiyle bölgede bulundukları öğrenildi.

 

DEVLET BAHÇELİ PARTİLİLER TARAFINDAN KARŞILANDI

 

Yenikapı’daki “Demokrasi ve Şehitler Mitingi”ne mitinge katılmak için İstanbul’a gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Çamlıca gişelerinde partililer tarafından karşılandı. Makam aracından inen Bahçeli partililerle tokalaştı, ardından gişelerden ayrıldı.

 

 

Kaynak: DHA