CHP, belediyelere tasarruf tedbirleri genelgesi gönderecek!

CHP, belediyelere tasarruf tedbirleri genelgesi gönderecek!
8 Mayıs 2024 19:24

CHP heyeti, AKP’den devralınan belediyelerin 100 milyar TL’nin üzerinde belirlenen borçlarına yönelik Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile görüşecek. Genel Merkez, yurttaşa yönelik ayrımcı politikalar yürüten belediyelerini sıkı takibe alacak, gerekirse sert yaptırımlar uygulayacak.

 

 

CHP, idaresinde belediyelere yönelik kapsamlı bir tasarruf tedbirleri hazırlığına başlayacak. Bu kapsamda, 31 Mart’ta kazanılan belediyeler dahil tüm CHP’li belediyelere tasarruf tedbirleri genelgesi gönderilecek. Öte yandan parti yönetimi, istihdam konusunda polemik yaratacak uygulamalardan uzak durulması konusunda da belediye yönetimlerini uyaracak.

Belediyeleri üç ayda bir rutin denetime alacağı belirtilen CHP Genel Merkezi, denetim sonuçlarını da yakından takip edecek. Genel Merkez bünyesinde oluşturulan Yerel Yönetimler Birimi, belediyelerin harcamaları dahil hemen her uygulamasını yakından izleyecek.

 

 

AYRIMCI UYGULAMALAR

 

 

Yurttaşa hizmet taşıma konusunda ayrımcı davrandığı tespit edilen başkanlar, sert bir dille uyarılacak. Hazırlık kapsamında, gerekirse belediyelere yönelik sert yaptırımlar uygulanacak.

 

 

BELEDİYE BORÇLARI

 

 

Belediye gelirlerinin TÜİK, giderlerinin ise ENAG hesabıyla gerçekleştiğini kaydeden CHP kaynakları, 100 milyar TL’nin üzerinde belirlenen AKP ve MHP’den devralınan belediyelerle ilgili de çalışma yürütüldüğünü söylüyor. CHP kurmaylarının, belediyelerin borçları gündemiyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkilileriyle görüşmesi bekleniyor. Görüşmede, İller Bankası’nın belediyelere yönelik ayrımcı tutumunun da gündeme getirileceği belirtiliyor.