Yeni kategorimiz şekil aldı

Yeni kategorimiz şekil aldı
16 Ağustos 2018 17:30

İki bin dört-iki bin altı senelerinde 1 Euro 1.5 TL civarındaydı.

 

 

Safile USUL H&H YORUM

 
Ecevit Hükümeti döneminde 2001 krizi olmuştu ama 57. Hükümetin derin feraseti, vatan sevgisi, kalitesi, Atatürk soyu olması gibi faktörler nedeniyle bu kriz sonrasında AB ile müzakare yolunun açılması ile Euro ile para birimimiz nerdeyse aynı hizalara doğru evrilmişti.

 
O yıllarda ben kendime bugüne göre çok çok çok ucuza çok iyi bir otomobili para biriktirerek alabilmiştim. (o arabayı ben o zaman 33.000 Tl’ye almıştım, bugün bu araba 200.000 civarında, bu farkın sebebi doğrudan Ecevit Hükümeti politikaları ile Erdoğan arasındaki siyasi gömlek farkından ileri geliyor, Ecevit ve Mesut Yılmaz yürüttükleri ferasetli ve kalibreli politikalarla Euro kuru karşısında bizi yükseltmişlerdi, bu bizi şimdi 1’e 1.5 Avrupai kur oranından, Malezya, Endonezya tipi 1’e 10 kuruna yuvarladı)

 
Ben bugün böyle bir arabayı alamam. Almam. Zira önce öyle çok para sonra öyle çok vergi öderim ki, bunu kendime asla yapmam.

 
Şimdi…

 
Dün dolar ve euro kuru biraz düştü.

 
Bu tabii çok iyi birşey zira devamlı tırmanış halk içindeki paniği fena artıracaktı.

 
Fakat şunu gözden çıkarmamak lazım…

 
İstediği kadar Katar’dan 15 milyar dolar gelsin (milli ve yerli ya, önce dolar yırttırdı millete sonra Katar’ın dolarına sığındı) Türkiye artık yeni bir ülke kategorisine girdi.

 
Yani Türkiye artık Ecevit’in bizi götürdüğü Avrupa liginden Afrika ile gelişmiş dünya arasındaki ve devamlı sallanan ülkeler alanına geldi.

 
Böyle gidersin işte bundan sonra….

 
Bundan sonra böyle.

 
Bu hükümet gitmeden bu durumun değişmesi sistem teorik olarak mümkün değil.

 
KILIÇDAROĞLU’NA NE GÜZEL TAVSİYE

 
Rauf Tamer (hükümete çok gül atıyor, sinir oluyorum ona gerçi) dün acaip isabetli bir tavsiyede bulunmuş Kılıçdaroğlu’na.

 
“Bi’ kitap çıktı, Türkiye’nin girdiği yeni sistemi anlatıyor, onu oku” mealinde bir şey demiş.

 
Geçen gün Kılıçdaroğlu bir röportajında, “Bu dönemde TBMM’yi güçlü bir şekilde çalıştıracağız” dediğinde, baktım, burdaki tüm kargalar gülüyor, gülmeleri bana da geçti.

 
Allah akıl fikir versin….

 
Yooo, fikirden ziyade ruh terbiyesi versin.

 
Kendi hırslarını Türkiye’nin önüne geçirmeme terbiyesi versin.

 

Safile USUL Twitter

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Demek ki bir değişiklik yok
Özgür Özel’i yakından tartmak istiyor
Almanya Cumhurbaşkanı ve İmamoğlu