Yemeksepeti işçileri mücadelelerini Meclis’e taşıdı!

Yemeksepeti işçileri mücadelelerini Meclis’e taşıdı!
17 Şubat 2022 13:01

Yemeksepeti işçileri 17 gündür, DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikası öncülüğünde 5.500 TL net ücret, iş güvencesi ve işverenin işçilerin sendikalaşma sürecine engel olmaması talebiyle başta İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Eskişehir, Mersin, Denizli, Adana, Mersin, Bolu, Kütahya’da iş bırakma ve kontak kapatma eylemleri yapıyor.

 

 

Nakliyat-İş Sendikası, kamuoyunu eylem başlatan Yemeksepeti işçilerinin talepleri kabul edilene kadar Yemeksepeti’ni boykot etmeye çağırdı. Kamuoyunun duyarlılığı ve halkın tüketimden gelen örgütlü gücünü göstermesiyle Yemeksepeti’nde tüm siparişler yüzde 70 oranında düştü.. Boykot çağrısına sanatçılar, milletvekilleri ve yurttaşlar destek verdi

 

 

Yemeksepeti işçileri taleplerini bir kez daha dile getirmek için direnişin 15. Gününde  CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç’ın davetlisi olarak CHP grup toplantısına katıldı. Toplantı sonrasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Nakliyat-İş Sendikası Ankara Bölge Temsilcisi Bayram Karkın ve Ankara Yemeksepetinde çalışan üyelerle birlikte bir görüşme gerçekleştirildi.

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yapılan görüşmede Ankara Bölge Temsilcimiz Bayram Karkın “Yemeksepeti işçilerinin yaşamış olduğu düşük ücret, işveren tarafından üyelerimize dayatılan mobing, işverenin daha çok sipariş yetiştirmek için hız baskısı sonucu yaşanan trafik kazaları, Yemeksepeti işvereninin hileli iş kolu değişikliğiyle 2000 sendikamız üyesi işçinin üyeliğinin düşürüldüğünü aktardı.

 

 

Yapılan görüşmede CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; “Yemeksepeti işçilerinin mücadelesinin yanında olduklarını ve olacaklarını, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç’ın da sürecin takipçisi olacaklarını” belirtti.

 

WhatsApp Image 2022-02-15 at 13.49.32

WhatsApp Image 2022-02-17 at 12.39.50 (1)

WhatsApp Image 2022-02-17 at 12.39.50