Yangında can pazarı!

Yangında can pazarı!
24 Şubat 2015 18:05

Kartal’da 12 katlı bir binanın 8. katında çıkan yangın korku yarattı. Binada mahsur kalanları itfaiye ekipleri yangın merdiveniyle kurtardı.

 

Edinilen bilgiye göre, yangın Kartal Gümüşpınar Mahallesi, Bilgin Sokak üzerinde bulunan 12 katlı binanın 8. katında çıktı. Bir dairenin mutfağındaki buzdolabı prizinden kaynaklanan yangın kısa sürede büyüdü. Bina tamamen duman altında kalırken, site sakinleri durumu itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yanan daireye ulaşmaya çalıştı.

.

Bu video Adobe Flash Player’ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.


.

“OĞLUM İÇERİDE UYUYOR”

 

Bu sırada, bir kadın, oğlunun yanan dairenin üst katında olduğunu ve evde uyuduğunu söyledi. Sinir krizi geçiren anneyi komşuları sakinleştirdi. Aynı katın başka bir dairesinde hamile bir kadın ile yaşlı bir kişinin de mahsur kaldığı anlaşıldı. Bunun üzerine itfaiye ekipleri mahsur kalanların bulunduğu kata yangın merdiveni uzatarak, önce hamile Batun Korkmaz adlı kadını merdivenin sepetiyle kurtardı.

 

İtfaiye ekipleri daha sonra evde uyuyan 11 yaşındaki Baran Özsoy adlı çocuğun bulunduğu katın balkonuna yangın merdiveniyle ulaştı. Balkon camını kırıp daireye giren itfaiyeciler, 11 yaşındaki çocuğu uyandırıp kucaklarına alarak sepete bindirdiler ve aşağıya indirdiler.

 

Oğlunun itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldığını gören anne Sevda Özsoy, küçük Baran’a sarılarak sevinç gözyaşları döktü.
İtfaiye ekipleri, son olarak yaşlı ve hasta Mehmet Kurt adlı kişiyi kurtardı.

 

TESADÜFEN EVİNİN ALT KATININ YANDIĞINI GÖRDÜ

 

Bu arada, Kartal İlçe Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Büro Amirliği’nde görevli polis memuru S. Korkmaz’ın, devriye gezerken kendi dairelerinin alt katının yandığını ve yoğun duman olduğunu görünce, hamile eşinin kurtarılması çalışmalarına eşlik ettiği dikkat çekti.

 

Dumandan etkilenen 3 kişi olay yerine gelen ambulansta tedavi altına alındı. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

 

Ramazan EĞRİ / İstanbul DHA