Yandaş domates gelecek yıl pazarda

Yandaş domates gelecek yıl pazarda
1 Aralık 2012 11:29

ADANA’da ıslah edilen ve Antalya’nın Alanya İlçesi’nde bu yıl ilk deneme üretimi yapılan sarı renkli ve ampul şeklindeki domatesin üretimine gelecek yıl başlanacak.

 

 

Adana’da tohum ıslahı konusunda faaliyet gösteren Gen-Tar Tohumculuk firması tarafından anavatanı Güney Amerika olan ampul biçimli domates ile sarı renkli domatesin ıslahı ile ortaya çıkarılan ‘Ampul domates’, Antalya’nın Alanya İlçesi Toslak Köyü’nde, S.S. Toslak Yeniköy Hacıkerimler Köyleri Tarım Kalkınma Kooperatifi tarafından deneme amacıyla üretildi. Sadece 15 fideyle yapılan deneme üretiminden başarılı sonuç alındı.

 

 

HEDEF PAZAR AKP SEÇMENİ

Özen, ampul şeklindeki bu ürünü deneme ve ardından da seri olarak üretmeyi tercihlerinde AKP’nin sembolünün ampule benzerliğinin payı bulunduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

‘Domatesin rengi ve şekli bize çok cazip, ilginç geldi. Tüketici de artık değişik ürünler istiyor. Yüzde 52 oy oranına sahip bir partinin sembolüne benzer bir ürünün pazarda tutulacağını tahmin ediyoruz. Kooperatif olarak, bu tür domatesin tüm üretim haklarını aldık. Gelecek yıllardan itibaren yaygın üretime başlanacak. İlk aşamada ihracata göndermeye gerek yok. Uzun süre iç piyasanın yeterli olacağını düşünüyoruz.’

 

 

MEHDİ EKER YANDAŞ DOMATESİ SEVMİŞTİ

 

Antalyada domates fuarını gezen Tarım Bakanı Mehdi Eker yandaş domatese oldukça ilgi göstermişti.
 
İLGİLİ HABERİN LİNKİ: