Velilerden okuluma dokunma eylemi

Velilerden okuluma dokunma eylemi
14 Mart 2013 10:01

Kağıthane’deki Hasbahçe İlköğretim Okulu’nun İmam Hatip okuluna dönüştürülmesine veliler tepki gösterdi.

 

 

Yaklaşık 100 kadar veli, Hasbahçe İlköğretim Okulu’nun dönüştürülmesini “Eğitim hakkımız engellenemez”, “Çocuklarımızı mağdur etmeyin”, “Çocuklar üzgün, veliler tepkili” yazılı pankartlar açarak ve alkışlarla protesto etti.

 

“KESİNLİKLE İMAM HATİP KARŞITI DEĞİLİZ”

 

 

Okulun dönüştürülmesi kararına karşı olan veliler, okul önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını veliler adına okuyan Hakan Ünal, toplanma amaçlarının kesinlikle imam hatip kartışıtlığı olmadığını Hasbahçe İlköğretim Okulu’nun ilk ve orta öğretim olarak eğitime devam etmesini istediklerini dile getirdi.

 

MEVCUT STATÜNÜN DEVAMINI İSTEDİLER

 

 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Eğitim çocuklarımızın ve bu ülkenin geleceğidir. Eğitimin tek türlüsü değil çok çeşitli olanı makbuldür. Elbetteki imam hatipler de önemlidir ancak esas olan ilk öğretimdir. Okulların dönüşümü birçok sorunu beraberinde getirecektir. Okul mesafeleri en ciddi sorun olarak gözükse de şu an sınıflarda 40 olan öğrenci sayısının 60’a yükseleceğinin öngörülmesi eğitim kalitesinin düşmesine neden olacaktır. Hasbahçe ilk ve orta öğretim velileri olarak okulumuzun aynı eğitim sistemiyle eğitim ve öğretime devam etmesini istiyoruz. Bu konuda gerekli cevapları alana kadar veliler olarak mücadele edeceğimizin bilinmesini isteriz.”

 

“OKULUMUZA DOKUNULMASIN”

 

 

Oğlunun 6 yıldır Hasbahçe’de okuduğunu söyleyen Güllüşan Elif Şenyüz adlı veli de okulun imam hatipe dönüştürülmesine karşı çıkarak, “Ben çocuğumun bu okuldan mezun olmasını istiyorum. Asla imam hatip karşıtı değilim. Sadece okulumuza dokunulmasın. Eğer imam hatipe ihtiyaç var ise okulumuzun arazisi geniş. Daha konforlu, daha güzel bir imam hatip okulu yapılabilir” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından seçilen 3 temsilci veliler adına Kağıthane İlçe Kaymakamı ile görüşmek üzere ilçe Kaymakamlığına gittiler.