Vefakar öğretmenim

Vefakar öğretmenim
22 Kasım 2012 09:09

Yazımızın konusu, günün konusu 24 Ksım öğretmenler günü: Bizleri, fide iken dal, kelime iken cümle yapan öğretmenlerimizi minnet, şükranla analım, en kalbi selam ve sevgilerimizi sunalım. Sağolsunlar.

    
Endonezya’nın Borneo adasındaki topraklarda Balıkpapan şehrinde ikamet eden,Uygur Türklerinden Rahim Ediphan isimli bir dinadamı öğretmenler hakkında bakın ne söylüyor? Rahim Hoca öğretmene saygı ALLAH’a saygıdır, söylüyor.
 
    
Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder ATATÜRK’ün ”Öğretmenler, Vatan ve milletin en vefalı, fedakar hadimi” deyimleriyle öğretmene ve öğretmenliğe ne kadar önem verdiğini görüyoruz.
 
      
Hamlığımızı olduran, erginsizliğimizi erdiren, bizi mutlu bahtlara, aydın dünyalara güldüren, bal mumu şekilsizliğindeki kafa ve ve ruh yapımızı mimari şekilllerle yaşama hazırlayan yanlız ve yanlız öğretmenlerdir.
       
     
Peygamberimiz bir öğretmendir. Çünkü din yolunu o gösterir, kurallarını O tanıttı. Vaizler, hatipler, ordunun her kademesindeki komutanlar da birer öğretmendir. Tezgah ve atölyelerdeki ustalarda birer öğretmendir. Bize istiklal, istikbal yollarını açan, milli onur,gurur ve şuurumuzu özgürlük tutkusuyla kalbimizde yandıran, Türklüğümüzü, Türk olmaktaki bahtımızı oya oya işleyen, tebeşir elinde kara tahtalar başında il il dolaşarak alfabemizi, yeni yazımızı bizlere öğreten ATATÜRK de bir öğretmenimiz hatta baş öğretmenimizdir.  
 
     
Cenab-ı ALLAH öğretmenler günü vesilesi ile Türk öğretmenini, İman gücü ile öğretme lütfunda bulunacak olan öğretmenlerimizden razı ve hoşnut olup, cümlemizi affı ile muamele buyurduğu bahtiyar öğretmenlerinden (Kullarından) eylesin. Amin ve bihürmeti seyyidil mürselin velhamü lillahi-Rabb’il Alemin.
 
     
Öğretmenler günü münasebetiyle Cenab-ı ALLAH, Öğretmenlerimizi ve Büyük Türk Milletini her çeşit musibetlerden, bencil, anlık düşünce ve tembel önderlerin şerrinden muhafaza etsin. Öğretmenler günü kutlu, hayatınız mutlu olsun.  
      
     
Vatan şehitlerini, T.C.’nin kurucusu M.K. ATATÜRK’ü, Hakkın Rahmetine kavuşmuş, öğretmenlerimizi (Eğitmenlerimizi) ve nesli tükenmiş müslüman kardeşlerimizi Rahmetle anar. Hastalara Şifa-i şerifler dileriz.
     
Eğer yurtdışında, eğer yurtiçindeki öğretmenlerime (Eğitmenlerime) bu gün sizlerle olmayı, sizlere bir gül vermeyi ne kadar isterdim bilemezsiniz. Canım öğretmenlerim.   
 
    
Vatan,Millet,Bayrak sevgilerini ruhumuzda taşımayı öğreten öğretmenlerimize, bu şiiri bir vefa anısı olarak kendilerine sunalım.
 
     Birimize binler kattın
     Bilgi bağlarını demet yaptın
     Bencil ve güncel düşünceden uzak tuttun
     Kur’an ve Vatan sevgisini bize öğrettin canım öğretmenim.
 
          Sevgi ile, saygı ile Selam sana
          Yaşam boyu minnet dolu hürmet sana
          Bin borçlu olacağız her zaman sana
          Bizi tembellikten uzaklaştırıp, üretimi alıştıran canım öğretmenim. 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun