Usta tiyatrocu Zeki Alasya AKP'ye sert çıktı

Usta tiyatrocu Zeki Alasya AKP'ye sert çıktı
7 Aralık 2012 06:21

Türk tiyatrosunun usta isimlerinden Zeki Alasya, 12 Eylül’ü ve AKP dönemini kıyasladı.

 

Türk tiyatrosunun usta isimlerinden Zeki Alasya, Türkiye’nin gündemine dair görüşlerini Aykırı Sorular’da anlattı. 12 Eylül’den bahseden Alasya, “Askeri yönetimden bize hiçbir yasaklama ya da tepki gelmedi. Bu dönem aynı şeyi yapamazdık, aynı özgürlüğe sahip değiliz” şeklinde konuştu. Alasya; “Başbakan’ın Muhteşem Yüzyıl çıkışı demokratik değildir” dedi.

 

“DARBEYİ KABUL ETMEK MÜMKÜN DEĞİL..”

“Hiçbir askeri darbeyi ya da yönetimi kabul etmemiz mümkün değil. Ama geriye dönüp 30 yıl önce olmuş bir olayı da adamlar ölmek üzereyken yeniden sorgulamaya çalışmak pek anlamlı gelmiyor. Bundan sonra olabileceklere önlem alınması ise çok anlamlı gelmiyor. Ergenekon ve Balyoz gibi davalar da oldukça anlamsızdır. Çünkü asker, Kurtuluş Savaşı yıllarından beri, ülkeyi ve Cumhuriyet’i koruma isteği hissediyor. Bu böyle gelmiştir. “

 

EKRANLARDA BİR ÇOK YALAKA VAR

Bir programda iki tarihçinin söyleşisini izlediğini ifade eden Alasya “Ben Osmanlı ‘yı iyi bile ve çok okuyan birisiyim. Başbakan Muhteşem Yüzyıl ‘la ilgili bir şeyler söyleyince yalakalık başlamış. Ekranlarda bir çok yalaka var. Bilim adamı da yalaka olur. Hem de mükemmel yalaka olur.” dedi.