Üsküdar’da seçimden önceki 5 günde ‘171 yapı ruhsatı verildi’ iddiası!

Üsküdar’da seçimden önceki 5 günde ‘171 yapı ruhsatı verildi’ iddiası!
5 Nisan 2024 12:27

CHP’nin kazandığı Üsküdar Belediyesi’nde seçimden önceki son 5 günde 171 binaya ruhsat verildiği iddia edildi.

 

 

Pazar günü gerçekleşen seçimlerin ardından, adayların göreve başlamak için beklediği mazbatalara ilişkin süreç devam ediyor. İddiaya göre, seçimden önceki hafta, 5 iş gününde toplam 171 yapıya ruhsat verildi.

Bu ilçelerden biri olan Üsküdar’da 30 yıldır AKP ve öncüllerinin (Fazilet ve Refah Partileri) yönettiği ilçede, mazbata töreni dün gerçekleşti, başkanlık resmî olarak CHP’li Sinem Dedetaş’ın oldu.
Sol Haber’den Emre Alım’ın haberine göre ulaşılan kaynaklar, başta İmar ve Şehircilik olmak üzere belediyenin birçok müdürlüğünde neredeyse kimsenin bulunmadığını aktardı.

 

 

”5 günde 171 yapı ruhsatı”
Edinilen bilgilere göre, seçimden önceki hafta, 5 iş gününde toplam 171 yapıya ruhsat verildi. Bu ruhsatların onay tarihleri de daha erken tarihlerle değiştirildi.

Bir ruhsatın verilebilmesi için elektrik projesinden, zemin etüdü raporuna dek birçok parametrenin incelenmesi ve onaylanması gerekiyor. Kısa sürede 171 yapıya ruhsat verilmesinin bu nedenle mümkün olamayacağını vurgulayan kaynaklar, kontrolleri tamamlanmayan binalara ruhsat verildiğini söylüyor.

Müteahhitlerin seçimin hemen ardından bürokratik işlemleri tamamlamak için kuyruğa girdiği iddia edildi.

Belediyede İmar ve Şehircilik Müdürlüğü önünde uzayan kuyruğun görüntüler dikkat çekmişti.

CHP’li yeni yönetimin verilen bu ruhsatları iptal etme hakkı bulunduğu aktarıldı.