Uluslararası uzay istasyonu' na ekspres yolculuk

Uluslararası uzay istasyonu' na ekspres yolculuk
30 Mart 2013 01:50

Uluslararası Uzay İstasyonu’nun yeni mürettebatıyla Rus Soyuz uzay aracı tarihinde ilk defa 6 saatten daha az bir sürede uzay istasyonuna gitmeyi başardı.

 

 

 

 

 

Astronotlar her zamanki sürelerinden 8 saat daha arken uzaya vardılar.  Daha önceleri uzay aracı Uluslararası Uzay İstasyonu’na kadar iki günde gidiyor, yörüngesine oturmak için Dünya’nın etrafında tam 30 tur dönüyordu. Sürenin çoğu yörüngeye oturma sırasında kaybediliyordu. Şimdi aynı işlem sadece 6 saat sürüyor ve Dünya’nın etrafında sadece 4 tur atılıyor.
S. P.Korolyov adına Energiya Uzay Kurumu Başkanı Vitaly Lopotov, konuyla ilgili yaptığı açıklamada?

 

 

 

 

Sürenin kısalmasıyla ne gibi kazancımız mı olacak Öncelikle yakıttan tasarruf yapıyoruz. Kullandığımız kaynakları daha az harcıyoruz ve bizim daha sonraki uçuşlara hazırlıklı olmamızı sağlıyor dedi.

 

Dünya’dan Uluslararası Uzay İstasyonu’na kadar geçen süre Moskova’dan New York’a gittiğimiz süre kadar.  Bu çalışma, Rus mühendislerin geliştirdikleri yeni teknolojileriyle uzayda oluşabilecek her hangi bir acil durumda yardım gemisinin istasyona mümkün olduğunca kısa sürede varmasını sağlayacak.

 

Uzmanlar, teknolojik atılımın elektronik kurulum sistemi sayesinde olduğunu, şimdiden uzay aracının gezegenin etrafında 4 tur yerine iki tur atarak istasyona varmasını sağlayacak şemasının bile hazırlandığını söylüyorlar.