Ulusal Birlik Hareketi’nden Kılıçdaroğlu’na çok sert kınama: Bu zihniyeti, hakaretleri kınıyor ve reddediyoruz!

Ulusal Birlik Hareketi’nden Kılıçdaroğlu’na çok sert kınama: Bu zihniyeti, hakaretleri kınıyor ve reddediyoruz!
19 Mayıs 2021 11:01

CHP Ulusal Birlik Hareketi yaptığı açıklamada Kemal Kılıçdaroğlu’nun tanıtım videosundaki görüşlerini kınadı.

 

 

Yapılan yazılı açıklama şöyle:

 
“Modern Türkiye’nin kuruluş ilkelerine direk karşı çıkamayanlar Cumhuriyet Halk Partisi’ni karalamak için yukarıdaki ifadeyi suçlama aracı olarak kullanırlardı. Şimdi bu ifadeyi Genel Başkan Kılıçdaroğlu kullanmaktadır.

 
‘Ak Parti hükümeti uygulamalarına baktıkça 1920’li 30’lu yılların tek parti iktidarını hatırlıyorum’ demiş, kaybetmiş. ‘Dersimli devrimci Kemalim’ demiş kaybetmiş. ‘Sağ-sol bitti’ demiş kaybetmiş. ‘Esas muhafazakar parti CHP’dir, değişime direniyor’ demiş, kaybetmiş. Kaybettikçe Cumhuriyet devrimlerinden taviz vermiş, taviz verdikçe kaybetmiş. On Bir yıldır girdiği her seçimi kaybetmiş.

 
Diyarbakır’a gitmiş ülkenin birlik ve beraberliğinin temellerine bomba koyan teröristlere ‘arkadaş’ demiş, oyu düşmüş. Ankara’ya gelmiş “Bozkurt” işareti vermiş, oyu düşmüş. İzmir’de ‘Dağlarında çiçekler açar’ türküsünü okumuş, oyu düşmüş. ‘15 Temmuz kontrollü darbedir’ demiş, arkasından Yeni Kapıdaki mitinge katılmış, oyu düşmüş. FETÖ terör örgütü iltisaklıları danışman almış, oyu düşmüş. FETÖ’nün basın ayağındakileri özgürlük kahramanı ilan etmiş, mitingler düzenlemiş, oyu düşmüş. Amerika’dan demokrasi dilenmiş, oyu düşmüş.

 
Tek umudu dostlar ittifakında; yaranmak için feda etmediği değer kalmadı. Söylemlerinin inandırıcı olmadığını fark ettiği için şimdi de viraneye dönen Gökçek setinde film çevirmiş. Türkiye’nin sorunlarına ışık tutan, çözüm getiren bir tek öneri yok; CHP’nin Yüz İki yıllık tarihine, yöneticilerine hakaret vardır. Filmde, birlikte çalıştığı arkadaşlarını ihbar etmek de var; 1999’da “Ömrüm boyunca hizmet etmekten onur duyarım’ dediği Bülent Ecevit’e saldırı da var. Demokrasiyi, laikliği, bu ülkenin bölünmez bütünlüğünü, tam bağımsızlığını içine sindiremeyen güç odaklarının sözcülüğü var.

 
Bu zihniyeti, hakaretleri kınıyor ve ret ediyoruz.

 
2010 Nisan ayında CHP’nin oylarını yüzde 28 gösteren anketler, şimdi yüzde 18’leri gösterdiğine göre ‘açılım’ dedikleri bu sapmalara milletin itibar etmediği açıkken, ısrar etmek solu siyaset sahnesinden silmeye hizmet etmekten başka bir anlam taşımamaktadır

 
Hep maske kullanan, siyaset ahlak ve ettiğinden uzaklaşan küresel güçler projesi aktörlere bu millet iktidar vizesi vermez, CHP tabanı da bu çatıyı taşımaz. Değişmeyen bu gerçeği, YCHP genel başkanı da yaşayacaktır.”