Twitter’ı etkin kullanmanın yolları

Twitter’ı etkin kullanmanın yolları
25 Şubat 2015 16:43

Twitter sosyal ağlar arasında oldukça özel bir yere sahip.

 

 

1 Milyar kullanıcı kitlesine yanaşan Twitter Türk insanı tarafından da sıklıkla kullanılıyor. Bir kaç yıl öncesine kadar Facebook’un gölgesinde kalan ve çok fazla tercih edilmeyen Twitter bugün Facebook’un bile önüne geçmek üzere desek yanlış konuşmuş olmayız. Hal böyle olunca da yeni nesil de Twitter’la erken yaşlarda tanışıyor. 8-9 yaşındaki çocuklar bile Twitter hesabı oluşturarak sevdiklerini, arkadaşlarını, hayran olduğu ünlüleri bu platform aracılığı ile daha yakından takip edebiliyor.

 

 

Twitter’ın sosyal ağlar arasında özel bir yere sahip olduğunu söylemiştik. Bunun belki de en büyük sebebi Twitter’ın üst kesim insanlar ile herkesi buluşturabilen bir özelliğinin olması. Örnek olarak Facebook üzerinden sevdiğiniz bir ünlü ile iletişim kurmanız çok zorken Twitter’da takipçisi olduğunuz bir ünlüye yapacağınız yorumlar çok daha fazla önemsenmekte ve cevaplanmaktadır. Ülkelerin başbakanları, cumhurbaşkanları ve benzer konumlara sahip siyasetçileri de Twitter platform aracılığı ile halk ile buluşmakta, bütünleşmektedir.

 

 

Twitter bu gibi aktiviteleri sağlamasının yanında kendi düşüncelerinizi aktarabilmeniz için de harika bir platformdur. Akıllıca paylaşımlar yapan, dikkat çekici yazılar yazan bir çok kişi Twitter’da fenomen haline gelmiş ve yüzbinlerce takipçiyi şimdiden edinmiştir. Siz de kendi düşüncelerinizi, resimlerinizi benzer paylaşımlarınızı akıllıca ve insanların ilgisini çekecek bir biçimde Twitter’da sunduğunuzda fenomen olma şansı yakalayabilirsiniz. Tabi ki fenomen olabilmek adına Twitter’I etkin olarak kullanmak gerekmektedir. Twitter’I etkin kullanma yolları nelerdir diye soracak olursanız bir çok farklı cevap verilebilir. Twitter’da fenomen olabilmek adına esas olan insanların klasik olarak yaptıklarının dışına çıkmak yani ilgi çekici olmaktır. Herkesin paylaştığı bir twit’i paylaşarak, herkesin düşüncelerini aktarma tarzı ile benzer şekilde düşüncelerinizi aktararak Twitter’da bir yere gelebilmeniz mümkün değildir. Twitter’da fenomen olabilmek adına esas olan standartın dışına çıkmaktır. Bu standartın dışına çıkma işlemini yaparken de başarıya ulaşmak adına iyi bir takipçi kitlesine ulaşmanız lazım. Doğal olarak takipçi sayısını arttırmak oldukça uzun zaman almaktadır. Sadece tanıdığınız insanları eklediğinizde haliyle binlerce kitleye hitap etmek mümkün değildir. Tanımadığınız insanları takip ederek onların da size takip etmesi ümidiyle ilerlemek de Twitter kuralları gereği hesabınızın kapanma riskini beraberinde getirmektedir. Twitter takipçi kasma siteleri yardımı ile hesabınızın kapanma riski olmadan ve başkalarını takip etmek zorunda kalmadan takipçi sayınızı büyük ölçüde arttırabilirsiniz. İstediğiniz büyük kitlelere hitap edebilmek adına vakit kaybetmek istemiyorsanız ve en kolay yoldan en büyük kitlelere ulaşmak istiyorsanız twitter takipçi kasma sizin en büyük yardımcınız olacaktır.