'Türk Milletini Bölüyorlar' diyen Vali Yardımcısı hakkında soruşturma başlatıldı

'Türk Milletini Bölüyorlar' diyen Vali Yardımcısı hakkında soruşturma başlatıldı
16 Mart 2013 12:02

Samsun Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç hakkında, geçen ocak ayında bir toplantıda yaptığı konuşma nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından idari soruşturma başlatıldı.

 

 

 

 

Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’nde Kaymakamlık yaptığı 1993-1995 yılları arasındaki anılarını 2008 yılında 160 sayfadan oluşan ‘Ateş Hattında Beytüşşebap Kaymakamının PKK ile Mücadele Günlüğü’ adlı kitabında toplayan Samsun Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç hakkında idari soruşturma başlatıldı.

 

 

 

 

SÖZÜN BİTTİĞİ YERE GELDİK

 

 

Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç, geçen Ocak ayında Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı’nın bir toplantısında “…Bugün medyaya bir bakın. Gazeteleri açın. Yüzde 80 haberler, ‘PKK, Abdullah Öcalan, BDP eş başkanı böyle dedi. Reform iyi olacak, demokratik açılım iyi olacak’ şeklinde. Televizyonlara bakın. Yüzde 80’i Kürt, Kürdistan, Kürtçülük, demokratik eşitlik benzeri laflar. Türkiye’ye karşı muhteşem, muazzam bir operasyon yürütülüyor. İnsanları önce adım adım alıştırıyorlar, kanıksatıyorlar adım adım gerçekleştiriyorlar. Şu an resmi dilin kabul edilmesi yolunda ilk adımı attılar. Mahkemelerde resmi dil hakkını verdiler.

 

 

İkinci adım, üçüncü adım bütün adımlar sırasıyla gelecek. İnsanlar önce alıştırıyorlar, alıştırdıktan sonra istediklerini gerçekleştiriyorlar. Ve maalesef bunları da yaparken ‘Allah’ adını kullanarak ‘tek millet, tek devlet, tek bayrak’ lafını kullanarak yapıyorlar. Türk milletini bölüyorlar. Türk milleti Serv’in daha gerisinde şu anda. Türk milleti büyük bir işgale doğru gidiyor. Bu milletin büyüklüğü bu milletin sabrı taşmasın. Bu milletin ayranı kabarmasın, kimse de kabartmasın. Herkesin, bütün Türk vatandaşlarının, bütün Türk milliyetçilerinin farkında olması lazım. Artık maalesef ki sözün bittiği yere geldik. Sözün bittiği yerdir bugün Türkiye’de yaşananlar. Türk Milletinin Allah yardımcısı olsun diyorum. Ne mutlu Türk’üm diyene…” diye bir konuşma yaptı.

 

 

 

Samsun’da yerel basında ve internet sitelerinde yer alan bu sözler nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından Genç hakkında idari soruşturma başlatıldı. İçişleri Bakanlığı müfettişleri hafta başında Samsun’a gelerek konuyla ilgili soruşturmasını sürdürdü. Vali Yardımcısı Genç de hakkındaki soruşturma nedeniyle twiter hesabından bir açıklama yaparak, “Şu anki Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir, Başbakanımız için Hass…tirrr diye bir laf kullanmıştı. Ben Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanına nasıl böyle bir hitapta bulunulur diye adeta kahroldum. Şimdi herkes el ele kol kola, yazıklar olsun. Biz Türk milliyetçiliğini korumak üzere bir söz ettik. İçişlerinin bütün müfettişleri buraya doldu. Samsundaki görevimizi sonlandırdılar. Hakkımızda Başbakana hakaretten dolayı Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundular. Ben bir Türk milliyetçisi olarak gurur duyuyorum, baş eğmedim, kırılabilirim ama eğilmem. Türküm Türklüğüm benim gururumdur, milliyetçiyim” dedi.

 

 

 

 

AMELİYAT OLDUĞU İÇİN RAPORLU

 

DHA muhabirinin telefonla ulaştığı Mesut Taner Genç, “Birşey söylemek istemiyorum, konuşmak istemiyorum. Hakkımda devam eden bir soruşturma var. O nedenle konuşmak istemiyorum. Basında yer alıyor açıklamalarım. Ondan fazla birşey yok. Şu anda raporluyum. Evde istirahetteyim” diye konuştu. Genç’in kolundan ameliyatlı olduğu için bir ay raporlu olduğu ve evinde dinlendiği belirtildi.

Ancak Genç hakkında savcılığa ulaşmış herhangi bir suç duyurusu bulunmuyor.