Türk kızı Arzu, Alman liginin gol kraliçesi…

Türk kızı Arzu, Alman liginin gol kraliçesi…
9 Aralık 2013 10:45

Bayer 04 Leverkusen II kadınlar takımında top koşturan Türk kökenli Arzu Karabulut (22) ligde şimdiye kadar oynanan 11 maçta 12 gol atarak ligin ilk yarısını gol kraliçesi olarak tamamladı.

 

Aynı zamanda Türk A milli kadınlar takımı oyuncusu da olan Arzu Karabulut son maçta da bir gol kaydederek takımının GSV Moers takımı karşısında 1-0 kazanmasını sağladı. Amaçlarının bu yıl Alman kadınlar ikinci ligine çıkmak olduklarını belirten Bayer 04 Leverkusenli oyuncu Arzu Karabulut, “Bu yıl lige çok iyi başladık. Son maçta da bir gol atarak takımımın galip gelmesini sağladım. İlk yarıyı tamamladık ve ligde en çok gol atan oyuncuyum. Ligin bitiminde de en çok gol atan futbolcu unvanını almak istiyorum ama takımın galip gelmesi ve bir üst lige çıkması çok daha önemli” dedi.

 

 

Bayer 04 Leverkusen II takımında maçın ilk yarısında 17 yaşındaki Türk kökenli diğer oyuncu Banu Basel de forma giydi. Yaşı küçük olmasına rağmen Banu Basel, defansın solunda takım arkadaşlarına büyük güven veriyor ve kadın futbolunda gelecek vaad eden isimler arasında görülüyor. Bayer 04 Leverkusen II takımı ilk yarıyı 28 puanla lider olarak bitirdi.