TMMOB: 60 yıllık tarih ferman dinlemez

TMMOB: 60 yıllık tarih ferman dinlemez
9 Ocak 2015 10:00

AKP’nin TMMOB’yi etkisizleştirme planının son halkası olan torba yasaya karşı Türkiye’nin dört bir yanında mimar ve mühendiler sokağa çıktı. TMMOB: 60 yıllık tarih ferman dinlemez.

 

 

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB), AKP’nin torba yasasına karşı mücadeleye devam edeceklerini belirtmek için dün alanlardaydı. Hükümet tarafından rant alanları önündeki en büyük engellerden biri olarak görülen TMMOB mücadelesinin torba yasa ile engellenmek istendiğini ifade etti. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir, Adana, Aydın, Balıkesir, Bodrum, Antep, Kocaeli, Urfa, Tekirdağ, Van ve Zonguldak’ta eş zamanlı eylemler yapan TMMOB üyeleri, TMMOB’un yetkilerini kısıtlayan Torba Yasa’ya izin vermeyeceklerini belirtti.

 

 

MESLEĞİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ

 
AKP’nin Torba Yasa ile doğanın ve kentlerin talanına sessiz kalmayan TMMOB’u susturmaya çalıştığını kaydeden mimar ve mühendisler, İstanbul’da da sokağa çıktı. “AKP’nin torba yasasına karşı; mesleğimize, halkımıza, ülkemize sahip çıkıyoruz” yazılı pankartların açıldığı eylemde Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamada TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Süleyman Solmaz, ”AKP torba yasalarla kamusal alanlara el koymaya ve rant süreçlerinin önündeki son engelleri kaldırmaya çalışıyor. AKP rant politikalarının uygulanmasının önünde TMMOB’u da engel olarak görüyor” diye konuştu.

 

 

YASALARI GERİ ÇEKİN

 
TMMOB üyeleri, TMMOB Yasası’ndaki değişiklikleri de içeren torba yasaları tüm illerde olduğu gibi Ankara’da protesto etti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlükleri önüne siyah çelenk bırakan TMMOB üyeleri “Ülkemize, Halkımıza, Mesleğimize, Örgütümüze Sahip Çıkıyoruz” pankartıyla yürüyerek basın açıklaması gerçekleştirdi. Eylemde basın açıklamasını okuyan TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, “Torba yasaları derhal geri çekin. Torba yasalarla altyapısı hazırlanan yalana, talana, yıkıma, yağmaya izin vermeyeceğiz” dedi.

 

 

TMMOB TORBAYA SIĞMAZ

 
Hükümetin TMMOB’un yetki ve çalışma alanlarını daraltmayı planladığı torba yasa, İzmir’de Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde mimar ve mühendisler tarafından protesto edildi. İl müdürlüğü önünde basına açıklama yapan TMMOB İzmir İKK Sekreteri Melih Yalçın, “TMMOB, kentsel dönüşümdeki halk mağduriyetine, doğal kaynakların talana açılmasına, Kaçak Aksarayların yapımına, işçilerin taşeronlaştırılarak ölüme terk edilmesine karşı çıktığı için bugün iktidarın hedefindedir. İktidar tarafından mücadeleden uzaklaştırılmak isteniyor. Ama TMMOB torbalara sığmaz, TMMOB’u sizlere teslim etmeyeceğiz” diye konuştu.

 

Kaynak: Birgün / Burcu Cansu-Gülsen Candemir