THY huzur hakkına yüzde 64 zam yaptı

THY huzur hakkına yüzde 64 zam yaptı
26 Mayıs 2024 06:56

THY Yönetim Kurulu üyelerinin huzur hakkı ücretlerine yüzde 64 zam yapıldı. Böylece huzur hakkı ücretleri bu senenin ilk 6 ayı için 103 bin liraya yükseldi. İkinci 6 ay için de yeni zam yapılacak.

 

Fotoğraf: Reuters

 

Kamuda alınan tasarruf tedbirleri ile birlikte çifte maaş alan bürokratlarla ilgili düzenlemeye gidilirken, ‘huzur hakkı’ tartışmalarında ise sular durulmuyor. Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre THY Yönetim Kurulu üyelerinin huzur hakkı ücretlerine yüzde 64 zam yapıldı. Böylece huzur hakkı ücretleri bu senenin ilk 6 ayı için 103 bin liraya yükseldi. İkinci 6 ay için de yeni zam yapılacak. Yönetim kurulu üyelerine ayrıca yılda 4 kez de aynı miktarda ikramiye de veriliyor. 2022 yılının ilk 6 ayında 25, daha sonra da 36 bin TL huzur hakkı alan yönetim kurulu üyelerinin ücreti geçen yılın ikinci yarısında 62 bin lira oldu, şimdi de 103 bin liraya çıktı.

THY Anonim Ortaklığı Genel Kurul Toplantısı, 24 Mayıs 2024’te yapıldı. Toplantının gündem maddeleri arasında yönetim kurulu üyelerinin huzur hakkı ücretleri ve ikramiyeleri de yer aldı. 2022’de 36 bin TL huzur hakkı alan yönetim kurulu üyelerinin ücreti 2023’ün 2. yarısında 62 bin lira oldu. 2024 yılı başında ise 103 bin 52 TL’ye yükseldi.

 

 

İLAVE HUZUR HAKKI

 

 

Yönetim Kurulu üyelerine ayrıca yılda 4 huzur hakkı tutarında ikramiye de veriliyor. THY’nin genel kurul toplantısında, ortaklık çalışanlarına ikramiye ödenmesi halinde, tüm yönetim kurulu üyelerine de ilave huzur hakkı ödenmesi de kararlaştırıldı.

 

Yönetim kurulunda 9 kişi var
Yönetimindeki çok sayıda ismin Kartal İmam Hatip mezunu olduğu gerekçesiyle tartışılan Türk Hava Yolları’nın yönetim kurulunda 9 isim bulunuyor. Bu kapsamda şirketin yönetim kurulunda Ahmet Bolat, Mecit Eş, Bilal Ekşi, Murat Şeker, Ramazan Sarı, Hüseyin Keskin, Fatmanur Altun, Melih Şükrü Ecertaş, Şekib Avgadiç yer alıyor.