TGB'den Genelkurmay'a turnike muhtırası

TGB'den Genelkurmay'a turnike muhtırası
3 Kasım 2012 09:33

Turnikeleri açın BİZ GELİYORUZ!

Siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri 10 Kasım’da Anıtkabir’de buluşmaya hazırlanıyor. Yurttaşlar da saat dokuzu beş geçe Atatürk’e saygı duruşunda bulunmak için Anıtkabir’de olacaklar.

10 Kasım günü yaklaşırken vatandaşların 10 Kasım günü Atatürk’ü anmak için Anıtkabir’e gitme hazırlıkları yoğunlaştı. Türkiye’nin her yerinden Anıtkabir’e gelmek için çalışmalar sürerken, siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri de üyelerini ve yurttaşları Anıtkabir’de buluşmaya çağırdı. CHP ve İşçi Partisi 10 Kasım’da Anıtkabir’de olacaklarını belirtirken, Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı İlker Yücel de yaptığı açıklamada 10 Kasım’da Anıtkabir’in ziyaretçi rekoru kıracağını belirtti. Siyasi parti ve demokratik kitle örgütleri yurttaşlara, “Bayrağını al, Anıtkabir’e gel” çağrısı yaptılar.

Türkiye Gençlik Birliği, 29 Ekim’deki büyük kutlamanın ardından şimdi de 10 Kasım’a hazırlanıyor. TGB Genel Başkanı İlker Yücel 10 Kasım’da Anıtkabir ziyaretçi sayısı rekoru kırılacağını söyledi.

İlker Yücel, TGB Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında TGB’nin 10 Kasım programını açıklandı. Yücel, Genelkurmay Başkanlığı’nın 29 Ekim tarihinde Anıtkabir ziyaretçi sayısını yoğunluktan dolayı tespit edemediğini hatırlatarak Genelkurmay’a, “Şimdiden turnikeleri hazırlayın. Çünkü 10 Kasım’da Anıtkabir ziyaretçi sayısı rekoru kırılacak” çağrısında bulundu.

Yücel, 10 Kasım tarihinin bir yas günü olmadığını mücadelenin başlangıç günü olduğunu vurguladı.

Yücel, şöyle konuştu: “10 Kasım’da siyasi iktidarın yapmış olduğu hamlelerin hesabını da soracağız. 10 Kasım’da Atatürkçüler, vatanseverler, devrimciler artık savunma döneminin bittiğini mücadele döneminin başladığını ilan edecektir. 10 Kasım’da da yeniden mücadelenin büyüyeceğini, İçişleri Bakanı’nın da bundan sonra hep helikopterin üzerinde gezmek zorunda kalacağını göstereceğiz.” Çiçekle donatacağız 10 Kasım’da Atatürk mozolesinin bulunduğu alanı çiçeklerle donatacaklarını söyleyen Yücel, Ankaralılara da çiçekleriyle birlikte Anıtkabir’e gelmeleri çağrısında bulundu. Yücel, bir gazetecinin ’29 Ekim’deki gibi bir engellemeyle, barikatla karşılaşırsanız tepkiniz ne olur?’ sorusunu “Eğer barikat koyarlarsa çok açık söyleyelim yıkarız o barikatları. 29 Ekim’de biz disiplinli davranışımızla olayların büyümesini engelledik. 10 Kasım’da barikat, gaz bombası, su sıkmak gibi bir önlem alamazlar. Mustafa Kemal’lerin önüne barikat kurulamayacağını ilan ediyoruz. Gazın hükmü de kalmamıştır. 29 Ekim’de bunu gördük” cevabını verdi.

Ankara Barosu’ndan çağrı

Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu, 10 Kasım’da Anıtkabir’de olacaklarını belirterek, 10 Kasım’da Atatürk’ü yaşatacaklarını yedi düvele göstereceklerini ifade etti. Feyzioğlu, “Tarihte hiçbir toplum kurucusunu yürekten hiçbir zorlama olmaksızın bu kadar sahiplenmemiştir. Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı aslında bizim yüreğimizin tam içidir ve bunu da göstermek için 10 Kasım’da Anıtkabir de olacağız. 10 Kasım’da hep M.Feyzioğlu ğız, onu yaşattığımızı yedi düvele bir kez daha göstereceğiz” dedi.

Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu 29 Ekim’de Ulus’taki Cumhuriyet kutlamalarına yapılan müdahaleyi de eleştirdi.

Baro Başkanı Feyzioğlu, Ulus’ta yapılan kutlamalar sırasında emniyet görevlilerinin vatandaşlara biber gazı ve tazyikli suyla müdahale ettiğini hatırlatarak, “Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamak, Anıtkabir’i ziyaret etmek için izin mi birlikte Atatürk’ü sadece anmayaca- alacaktık” diye konuştu.

AYDINLIK