Terör örgütü ile hükümet arasında kaç görüşme gerçekleştirildi?

Terör örgütü ile hükümet arasında kaç görüşme gerçekleştirildi?
20 Eylül 2012 13:58

CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle soru önergesi verdi. Koç, terör örgütü ile hükümet arasında kaç görüşme gerçekleştirildiğini sordu.

 

CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle soru önergesi verdi.

Koç, Arınç’ın bir televizyon kanalında “Hükümette temsilen hiçbir görüşme yapmadık biz… Ama devlet geçmişte de olduğu gibi  istihbaratla, yani bu işleri yapmakla görevli  olan aygıtını kullanarak  görüşme yapmış olabilir” sözlerini hatırlattı.

Buna göre Koç, Arınç’a şu soruları yöneltti;
 
1-AKP hükümetleri döneminde terör örgütü ile  hangi şekilde olursa olsun kaç görüşme gerçekleşmiştir? Bu görüşmeler hangi tarihte nerede yapılmıştır?
2-Aynı televizyon programında “İhtiyaç olursa terör örgütü ile görüşülür. “Belki   de görüşülüyor?” dediniz. MİT  veya başka bir  devlet  görevlileri, devlet veya hükümet  adına terör örgütü  ile  şuanda görüşme yapıyor mu?
3- MİT’in kuruluş kanunundaki  görevleri arasında terör örgütü ile masaya oturmak ve devlet adına  ödünler vererek protokol yapmak var mıdır?
4-TV’deki açıklamalarınız arasında “İslam’da bile karı-koca’nın arasını bulmak için yalan konuşmak bile caizdir” dediniz. Türkiye ile PKK arasını bulmak için yalan söylediniz mi? Sizin dışınızda Başbakan dahil  hükümetinizin bakanları da “ara bulmak için yalan söylemenin İslam da caiz olduğuna inanıyorlar mı?   
5-PKK’nın Oslo’da Parti Sözcü’nüzün deyimiyle “Sizi  işlettiğine” inanıyor musunuz?