Tecavüze uğradığını söyledi, bakire çıkınca ‘uydurdum’ dedi

Tecavüze uğradığını söyledi, bakire çıkınca ‘uydurdum’ dedi
27 Ağustos 2013 09:32

Adana’da evden kaçtıktan sonra sığındığı parkta özel güvenlik görevlisi 26 yaşındaki H.Y.’nin tecavüzüne uğradığını söyleyen 15 yaşındaki B.D., bakire olduğu ortaya çıkınca ‘uydurdum’ deyip şikayetinden vazgeçti.

 

 

Rapor ve bu ifade üzerine, yaklaşık 7 aydır tutuklu bulunan evli 1 çocuk babası H.Y. tahliye edildi.

Dava konusu olay, geçen 28 Ocak’ta merkez Seyhan İlçesi’ndeki Merkez Park içerisinde meydana geldi. Merkez Sarıçam İlçesi’ndeki evlerinden, babası H.D. ve annesi B.D.’ye, “Simit almaya gidiyorum” diyerek çıkan B.D., akşama kadar gezip hava kararınca Merkez Park’a gitti. Park içerisinde başıboş köpeklerle karşılaşan B.D., ısıracaklarını düşünerek çığlık attı. Çığlık sesinin geldiği yere doğru koşan parktaki özel güvenlik görevlisi H.Y., köpekleri kovalayıp genç kıza yardım etti. İddiaya göre H.Y., yalnız haldeki B.D.’yi park içerisinde bulunan boş depoya götürüp cinsel ilişki teklifinde bulundu. Genç kız ilk başlarda bu teklifi kabul etmedi. Korkan ve H.Y.’nin ısrarı üzerine cinsel ilişkiye girmeyi kabul etiğini söyleyen B.D., sabah gün doğumunda depodan çıkıp kent merkezine gitti. Arkadaşlarının yanında ve dışarıda 3 gün daha geçiren B.D., evine dönünce yaşadıklarını ailesine anlattı.

 

TUTUKLANDI 20 YIL HAPSİ İSTENDİ

 

Bunun üzerine babası H.D. ile birlikte polis karakoluna giden B.D., H.Y.’nin tecavüzüne uğradığını ileri sürüp şikayetçi oldu. Olayla ilgili çalışma başlatan polisler, 1 Şubat’ta gözaltına aldıkları H.Y.’yi adliyeye çıkarttı. H.Y. sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı. Cumhuriyet Savcısı, H.Y. hakkında ‘Çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ ve ‘ ‘Evi terk eden çocuğu ailesini ve yetkili makamları durumdan haberdar etmeksizin yanında tutmak’ suçlamasıyla toplam 20 yıla kadar hapis cezasıyla iddianame hazırladı. İddianame Adana 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edildi. Hakim karşısına çıkan H.Y. suçlamaları reddedip, “Bana cinsel ilişki teklif eden B.D.’dir. Evli olduğumu söyleyip kabul etmediğim için beni mahvedeceğini söylemişti. İftira atıyor” diye savunma yaptı. Tecavüze uğradığını söyleyen B.D. şikayetçi olunca sanığın tahliye istemi reddedildi.

 

‘UYDURDUM’ VİCDAN AZABI ÇEKİYORUM

 

Olay sonrası ruh ve beden sağlığıyla ilgili rapor alınması için Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı’na gönderilen B.D.’nin ‘bakire’ olduğuna yönelik verilen rapor, Adana 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne ulaştı. Raporun ardından davanın duruşmasında psikolog gözetiminde hakim karşısına çıkan B.D., psikolojik sorunları olduğunu ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Psikiyatri Servisi’nde 2 yıldır tedavi gördüğünü söyledi. Tedaviye bağlı olarak ilaç kullandığını anlatan B.D., “Bazen bu nedenle hayaller görüyorum. Bazı şeyleri uyduruyorum. H.Y.’ye 18 yaşında olduğumu söyledim. Polise gidip tecavüz olayını da uydurdum. Bu yüzden bakireyim. Vicdan azabı çekiyorum, H.Y. bana bir şey yapmadı, şikayetçi değilim” diye konuştu.

 

İMZA ATMA KOŞULUYLA TAHLİYE

 

Hakimin, “Sanığı niye suçladın?” diye sorduğu B.D, “Bünyem iyi değildi. İftira atmak için değil, psikolojik sorunlarım nedeniyle sanığı suçladım” dedi. Suçsuz ve mağdur olduğunu söyleyen H.Y., B.D.’nin şikayetinden vazgeçmesi ve gelen rapor doğrultusunda adli denetim kapsamında haftada 3 gün polis merkezi’ne gidip imza atması koşuluyla tahliye edildi. H.Y.’nin yakınları tahliye kararıyla büyük sevinç yaşadı. B.D.’nin ruh ve beden sağlığının bozulup bozulmadığıyla ilgili İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda istenen raporun beklenmesine karar veren mahkeme heyeti, duruşmaya erteledi.