‘TCDD’nin harcamaları usulsüz’

‘TCDD’nin harcamaları usulsüz’
23 Ocak 2015 09:46

Sayıştay, TCDD’nin temsil giderlerinin bir yıl içinde yüzde yüz arttığını tespit etti. Üstelik 2013 yılında kurumun yaptığı yaklaşık bir milyon liralık temsil giderinin bir bölümünün tutanakla yapıldığı belirlendi.

 

 

 

Giderlerin ne kadarının fiş, ne kadarının fatura, ne kadarının ise tutanakla yapıldığı konusu ise belirlenemedi. Sayıştay raporuna göre TCDD’nin 2012 yılında 488 Bin TL olan temsil gideri 2013 yılında 975 Bin TL olarak gerçekleşti. İki yıl farkı 487 bin TL oldu.

 

 

Yüzde yüzlük artışta dikkat çeken nokta ise fiş ve faturalarla belgelenmesi gereken temsil ve ağırlama giderlerinin bir bölümünün tutanakla belgelenmesi oldu. Bu harcamaların ne kadarı fiş ne kadarı fatura ve ne kadarı tutanakla yapıldı bilinmiyor. KİT Komisyonu üyesi CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, devletin harcama prosedürlerinde, kanunlarında, yönetmeliklerinde böyle bir usul bulunmadığını belirterek, Sayıştay raporunda da bu harcamaların usule uygun yapılmadığının kayda girdiğini söyledi.

 

 

Akar, KİT Komisyonu’nda önceki gün TCDD Sayıştay raporunun görüşülmesi sırasında konuyu gündeme getirdi ve Genel Müdür Süleyman Karaman’a neden harcamaların bir kısmının tutanakla yapıldığını sordu. Haydar Akar, fiş, fatura ve tutanakla yapılan harcamanın dökümünün bildirilmesini talep etti. Genel Müdür Karaman ise cevabını komisyona yazılı olarak bildireceğini ifade etti.

 

 

Kaynak: Taraf / Güler Yılmaz