Taşdelen’den Çankaya’da tabuta iskân!

Taşdelen’den Çankaya’da tabuta iskân!
3 Mayıs 2017 11:58

Çankaya Belediyesi’nin istinat duvarı olmayan apartmana iskan vermesi tepki çekti. Apartman yöneticisi Halil Güler, “5 yıldır bu tabutta yaşıyoruz. Ankara Valimiz konuya el atmalı” dedi

 
Aykut Gören’in haberine göre, Çankaya’ya bağlı Bağcılar Mahallesi 281 Sokak’ta bulunan Vadi Apartmanı sakinleri, yıllardır binalarındaki eksikliklerin giderilmesi için mücadele ediyor ancak nedense kimse onları önemsemiyor. 2012 yılında yapımı tamamlanan apartmandan daire alan vatandaşlar binada; ısı yalıtım sistemi ve su deposu gibi eksikliklerin olduğunu belirterek Çankaya Belediyesi’ne başvuruda bulundu. Binanın eksikliklerinin hesaplanması için İnşaat Mühendisleri Odası’na rapor hazırlatan apartman sakinleri, yapılan incelemeler sonucu adeta şok yaşadı. Binanın istinat duvarlarının güvensiz ve eksik olduğunu öğrenen apartman sakinleri hemen konu ile ilgili hukuk mücadelesi başlattı.

 

752x395-1493749077653

 

AYIPLI TESLİM EDİLDİ

 
İnşaat Mühendisleri Odası, binanın teknik şartnameye uygun yapılmadığını ve vatandaşlara ayıplı olarak teslim edildiğini belirtirken apartman sakinleri konu ile ilgili hukuk mücadelesi başlattı. Binaya iskan veren Çankaya Belediyesi’ni ve müteahhit hakkında suç duyurusunda bulunan vatandaşlar yıllardır yaşadıkları sıkıntının giderilmesi için Ankara Valisi Ercan Topaca’dan destek bekliyorlar.

 

41d1029566d4caa9