Taşdelen kalp kırmadı REKOR kırdı! Parkı 5. defa açtı!!!

Taşdelen kalp kırmadı REKOR kırdı! Parkı 5. defa açtı!!!
12 Şubat 2017 10:55

Çankaya’ya her belediye başkanı olanın gelenek olarak ufak tefek değişiklikler yaptıktan sonra bir kere açtığı Lozan Parkı, Alper Taşdelen, 3 yıllık görev süresince 2. defa açarak rekoru eline alacak.

 

 

 

 

 

 

Çankaya Belediyesi’nde başkanlık yapan Haydar Yılmaz, Muzaffer Eryılmaz ve Bülent Tanık’ın bir dönemlik görev sürelerinde ufak tefek değişiklikler yaparak birer defa açtığı Lozan Park, şimdiki Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen tarafından 5. kez açılacak. Öte yandan diğer başkanların birer kere açabildiği parkı 30 Mart 2014’te başkan seçilen Alper Taşdelen görev süresince ikinci defa açarak Lozan Parkı açma rekorunun da sahibi olacak. Göreve gelir gelmez ilk olarak Lozan Park’ı 30 Ağustos 2014’te CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na açtıran Alper Taşdelen parkla ilgili Twitter hesabında yaptığı açıklamada, “Lozanparkı büyütüyoruz, yeşili çoğaltıyoruz. Örnek bir kent parkını hizmete açacağız” ifadelerini kullandı.

 

1111

 

 

 

LOZAN’I AÇMA YARIŞI
Çankaya Belediye başkanlarının açmayı en çok sevdiği park olarak nitelendirilen Lozan Parkı ilk olarak Haydar Yılmaz açtı. Parkın mülkiyetini Koruma Taburu’ndan alarak 1999-2003 yılları arasında hizmete açan Haydar Yılmaz’ın ardından Çankaya Belediye Başkanı olan Muzaffer Eryılmaz da ufak tefek rötuşlar yaparak Lozan Park için 24 Temmuz 2006 tarihinde CHP Ankara milletvekillerinin de katılımıyla açılış kurdelesi kesti. CHP’li Çankaya belediye başkanları tarafından gelenek haline gelen Lozan Parkı açma yarışına 2009-2014 yılları arasında Çankaya’da belediye başkanlığı yapan Bülent Tanık da katıldı.

 

 

-2222

 

ESPRİ KONUSU OLDU
Çankayalılar tarafından da şaşkınlıkla karşılanan Lozan Parkı açma sevdasına 2014’te göreve gelen Belediye Başkanı Alper Taşdelen de katıldı. Lozan Parkı büyüteceklerini söyleyen Belediye Başkanı Alper Taşdelen 2014’te Kılıçdaroğlu ile birlikte açılış yaptığı Lozan Parkı’na 5. açılışı yapmaya hazırlanıyor. Ankaralılar tarafından espri konusu olan Lozan Parkı’nın bu sefer ki açılışının ise kimler tarafından yapılacağı merak konusu oldu.

 

 

Kaynak: Aykut Gören