Suriye'den açık tehdit

Suriye'den açık tehdit
18 Temmuz 2012 20:49

Suriye Enformasyon Bakanı Şam’da meydana gelen intihar saldırısının dış istihbarat örgütlerinin işi olduğunu iddia etti.

 
Suriye’deki intihar saldırısının ardından yaptığı ilk açıklamada Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar iması var. Suriye’nin başkenti Şam’da Ulusal Güvenlik Kurulu toplantısına yönelik düzenlenen intihar saldırısının ardından Devlet Başkanlığı binası etrafında hareketlilik olduğu bildirildi. Savunma Bakanı Davud Racha, İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim El Şaar ve Genelkurmay Başkan Yardımcısı Asıf Şevket’in öldüğü saldırıdan sonra Devlet Başkanlığı Sarayı’nın etrafına tanklar yığılmaya başlandığı belirtildi.
 
Suriye tarafından CNN’e yaptığı ilk açıklamada terörle mücadeleye devam edileceği belirtilerek, “Bu saldırı terörle mücadelede ordunun kararlılığını daha da artırmıştır” denildi.
 
Suriye Enformasyon Bakanı da, “Suriye halkı gelişmiş bir halktır. Medeni bir ülkedir ve farklı görüşlere inanır. Terörizme, mezhep çatışmalarına inanmıyoruz. Suriye’ye herhangi bir mermi göndermiş her ülkenin bu patlamadan payı var ” diyerek örtülü bir şekilde Türkiye ve Katar’ı suçladı.
 
Patlamanın ardından Suriye’den yapılan ilk açıklamada “terörist saldırının” bazı “kiralık eller”in işi olduğu belirtildi.
 
Açıklamada, faillerin peşine düşüleceği ve “suç çeteleri”nin kökünün kazınacağı ifade edildi.
 
Savunma Bakan’ın yerine yeni bakan da atandığı açıklamada belirtildi.
 
EZ ZUABİ TÜRKİYE’Yİ DE HEDEF GÖSTERDİ
 
Suriye Enformasyon Bakanı Umran ez-Zuabi Şam’da meydana gelen intihar saldırısının dış istihbarat örgütlerinin işi olduğunu iddia etti.
 
Umran ez-Zuabi patlamalarla ilgili olarak “Katar, Suudi Arabistan, Türkiye ve İsrail istihbaratının düzenlediği bu saldırı cevapsız kalmayacaktır” şeklinde konuştu.
 
Suriye devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, 4 milyon askeri bir araya getirecek güce sahip olduklarını ifade eden Zuabi, Şam’daki 4. Tümen karargahında herhangi bir patlamanın söz konusu olmadığını belirtti.
 
SURİYE ORDUSU: HAYAL GÖRÜYORLAR
 
Suriye Ordusu ise saldırılardan sonra yaptığı açıklamada “Kim üst kademeyi öldürerek Suriye ordusunu bükebileceğini sanıyorsa hayal görüyor” dedi.
 
Suriye ordusu, Şam’da düzenlenen intihar saldırısıyla ilgili olarak, “Terör saldırıları bizi yıldıramaz” açıklamasını yaptı.
 
Suriye televizyonunda ordu adına yapılan açıklamada, “Terör saldırıları bizi yıldıramaz. Korkakça yapılan bu saldırıyla teröre karşı daha kararlı bir şekilde mücadelemizi sürdüreceğiz” denildi.
 
Açıklamada, Suriye rejiminin ülkeyi teröristlerden “temizlemekte” kararlı olduğu vurgulandı.