Soylu’dan YSK’ya ‘Oy ve Ötesi Derneği’ çağrısı: Gayri kanunidir, YSK buna müdahale etmelidir!

Soylu’dan YSK’ya ‘Oy ve Ötesi Derneği’ çağrısı: Gayri kanunidir, YSK buna müdahale etmelidir!
24 Mayıs 2023 07:50

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, daha önce sandıklarda anarşizme yol açıp sandık başkanlarını ve üyelerini tehdit ettiğini söylediği Oy ve Ötesi Derneği’ne YSK’nın müdahale etmesi gerektiğini belirterek, “Sandık ve seçim kurulana bir dernek girip müdahale edemez. Gayri kanunidir. Siyasi partiler vesayeti dışında kimse olamaz orada. Sen buna bir derneği veya başka bir şeyi koyamazsın. Bunları ömrümde ilk defa görüyorum. Buna YSK müdahale etmelidir” diye konuştu.

 

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ülke TV canlı yayınında gündeme dair açıklamalarda bulundu.
Bakan Soylu’nun konuyla ilgili açıklaması şu şekilde: “Sandık ve seçim kurulana bir dernek girip müdahale edemez. Gayri kanunidir. Ben polis olarak sandığa giremem. Ancak müşahit çağırırsa güvenliği sağlamak için girer. Siyasi partiler vesayeti dışında kimse olamaz orada.

Sen buna bir derneği veya başka bir şeyi koyamazsın. Bunları ömrümde ilk defa görüyorum. Buna YSK müdahale etmelidir. Bu PKK’nın oluşturduğu seçim vesayetine benzer. Böyle bir demokrasi yoktur. Vatandaşların kendi iradesiyle beraber oy kullanmasını önlemektir.

Dünyanın hangi demokrasisinde bu olabilir? Sana ne benim seçimimdeki olaylardan. 1 milyon 346 bin lira 2013’te İsveç Konsolosluğu üzerinden para gelmiş. 85 bin Euro Belçika’dan gelmiş. Bunların hepsi iç içe dernekler. Böyle bir kakafoni olur mu? Bir sandığın başında 150-200 kişi olabilir mi?”