Sivas'ta canlı yayında yıkım

Sivas'ta canlı yayında yıkım
13 Mart 2013 09:53

Sivas’ta Belediyesi’nin başlattığı kentsel dönüşüm projesi kapsamında, eski sanayi sitesinin yıkım çalışmalarına devam edildi.

 

 

 

Turkuaz projesi kapsamında eski sanayi sitesinin yerine yapılacak olan alışveriş merkezi ve rezidanslar için, yıkım çalışmaları devam etti.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, kentsel dönüşüm çalışması başlattıklarını hatırlattı. Ürgüp, “Bugün yine önemli bir noktasındayız. 60’a yakın bir işyerinin bu gün yıkımını gerçekleştireceğiz. Bu kentsel dönüşüm projesini neden yapıyoruz. Şehrin ortasında kalmış bir sanayi var. Burada da 630 tane iş yeri mevcut. 630 işyeri yaklaşık 1349 kişiye tekabül ediyor. Burada 950 kişinin muvafakatlarını almış, kamulaştırmalarını yapmış durumdayız.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dolayısıyla yasal çoğunluğu sağlamış durumdayız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İller Bankası ile gereken görüşmeleri yaptık. Bu proje Sivas’ımıza hayırlı olsun diyorum. Bu alana biz 1 alışveriş merkezi, 5 yıldızlı bir otel, 33’er katlı 3 rezidans, 18’er katlı 3 apartman dairesi, 1 cami birinci etabını oluşturuyor. Henüz herkes ile anlaşmış değiliz. Ama çoğunluğu elde etmiş durumdayız. Kanunu bize verdiği yetkileri kullanarak gerekenleri yapma konusunda kararlı davranacağız” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 

YIKIM CANLI YAYINDA YAPILDI

 

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ün açıklamalarının ardından iş makineleri sanayide bulunan dükkanların yıkımını gerçekleştirdi. Yıkım çalışmasında belediyenin 3 kamera ile çektiği görüntüler canlı olarak Sivas’ta yayın yapan televizyon kanallarında yayınlanması dikkat çekti. Yıkımların gün boyunca devam edeceği öğrenildi. Sanayi sitesindeki yıkım çalışmaları nedeni ile esnaf ile belediye daha önce sık sık karşı karşıya gelmişti.